RASISMEKRANGEL: Dommer Svein-Erik Edvartsen og  Vikings El-Hadji Makhtar Thiounes (t.h.) var langt fra venner etter kampslutt, der Viking-spilleren anklaget dommeren for rasisme. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
RASISMEKRANGEL: Dommer Svein-Erik Edvartsen og Vikings El-Hadji Makhtar Thiounes (t.h.) var langt fra venner etter kampslutt, der Viking-spilleren anklaget dommeren for rasisme. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

- Thioune skrek «rasismedommere» til oss

Dommer Edvartsen og Thioune i rasismekrangel.

(Dagbladet): I kjølvannet av Vikings 0-2-tap for Brann oppstod kom Viking-spiller Makhtar Thioune med rasismebeskyldninger mot dommer Svein-Erik Edvartsen og hans meddommere.

- Han (Edvartsen) har mye å gå på. Han er Norges dårligste dommer, og vi kan ikke spille fotball med en så dårlig dommer. Dessuten er det en personlig sak mellom meg og ham, og den omhandler rasisme, sa Thioune til C More etter kampslutt.

Og ifølge dommeren selv, la ikke Viking-spilleren skjul på hva han mente overfor Svei-Erik Edvartsen og resten av dommerteamet.

- Han kom inn i garderoben da kampen var ferdig og skrek «rasismedommere» så hele mixed zone kunne høre det, sier Edvartsen til C More.

- Og når han kommer inn i dress etter 45 minutter på tribunen, er det ikke en spontan reaksjon. Jeg kommer til å skrive en rapport til forbundet, og det har jeg nevnt til Kjell Jonevret (Viking-trener), sier han, og fortsetter:

- For slik kan vi ikke ha det. Vi tåler mye og har tjukk hud, men å bli beskyldt for rasisme finner vi oss ikke i.

Edvartsen er glad for at når det først skjedde, var det han som ble anklaget.

- Når du ser på hans hudfarge og min, så faller det på sin egen urimelighet. Da er det kanskje bra at det var jeg som ble anklaget.

Edvartsen hevder også at han ikke har noe imot Thioune i det hele tatt.

- Det er på ingen måte noen tidligere historie, og jeg har dømt han flere ganger tidligere, blant annet da han var Tippeligaens beste i Molde, sier han til C More.