Thioune trente seg i form med kjæresten

Og Rösler vil gjøre ham mer ego.

Makhtar Thioune (midten) i duell med Ørjan Berg Hansen (th) og Edier Frejd (tv) mot Kongsvinger på Aker Stadion i Molde søndag kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
Makhtar Thioune (midten) i duell med Ørjan Berg Hansen (th) og Edier Frejd (tv) mot Kongsvinger på Aker Stadion i Molde søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

||| MOLDE (Dagbladet.no): I fjor leverte Makthar Thioune varene bare så det sang på Moldes midtbane.

I år startet sesongen med skader og lite grunntrening. Over 20 runder med Tippeliga måtte spilles før Makthar Thioune begynte å vise kjente takter.

Til Dagbladet forteller den landslagsaktuelle senegaleseren at han har lagt ned massivt med både aerob og anaerob egentrening.

- Jeg har jobbet knallhardt med å styrke min egen kondisjon etter skadeavbrekket. Jeg trener for meg selv på tirsdager når resten av laget har fri, forteller Thioune.

Kjærlig treningspartner Men én ekstra økt på fridagen, har ikke vært nok for å komme tilbake i toppslag, skal vi tro Makthar Thioune.

Derfor har også en del kvelder blitt brukt til løping i bymarka fremfor avslapping hjemme.

Noen ensom ulv i skogen, har han heller ikke vært. Kjæresten Kine Lilleng har også snørt joggeskoene for å gi Makthar selskap i opptreningen.

- Det har nok ikke vært fritt for at jeg og kjæresten har jogget oss en rolig kveldstur i fjellheimen og marka rundt Molde, sier han med et smil.

Takker Rösler Thioune mistet både form og glans på tampen av fjorårssesongen. Før Jonevrets avgang i slutten av august var han aldri strålende, bare delvis viste han tendenser av stort spill.

Thioune mener at Uwe Röslers inntreden som Molde-trener har vært avgjørende for egen utvikling de siste ukene. Til Dagbladet fortalte Rösler etter søndagens seier mot Kongsvinger, at han har jobbet konsekvent med å tenne Thioune til å opptre tøffere og mer bestemt, samt tørre mer foran mål.

Makthar Thioune mener at en fotballspiller aldri kan si at han er 100 prosent i toppform. - Man må alltid prøve å bli bedre form, sier han.
Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
Makthar Thioune mener at en fotballspiller aldri kan si at han er 100 prosent i toppform. - Man må alltid prøve å bli bedre form, sier han. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer

- Uwe Rösler vil at jeg skal være mer egoistisk foran mål. Jeg liker ikke ordet egoistisk, men jeg kan bli mer besluttsom. Er det 50/50 om jeg med ball kan score eller medspiller scorer på pasning fra meg, skyter jeg selv. Blir det én prosent overvekt for at en medspiller kan score, vil jeg slå en pasning, sier han.

Rösler ønsket Thioune i Viking Sjefen sjøl, Uwe Rösler, er svært fornøyd med at Thioune har tatt grep om innsatsen under kamp og trening.

- Makthar gjorde en god kamp i dag. Jeg ba han jobbe hardt mot Kongsvingers Carl-Erik Torp. Nå håper jeg han også spiller godt for Senegal i den kommende landskampen, det unner jeg han virkelig, sier Rösler til Dagbladet.

Dagbladet er kjent med at Rösler forsøkte og hente Thioune til Viking fra Sarpsborg 08 før Molde sikret seg underskriften til midtbanejuvelen. Blant annet var assistenttrener Roger Nilsen og kikket på Thioune før han la frem rapport og sterke anbefalinger til Rösler. Det hører selvsagt med til historien at Thioune var på prøvespill i Molde allerede i 2006 uten at han ble tilbudt kontrakt. I februar 2009, etter lengre forhandlinger, ble Thioune presentert som Molde-spiller.

- Roger Nilsen gjorde så godt han kunne for at Viking skulle kjøpe Makthar Thioune i 2008. Men vi fikk han aldri til Viking, jeg vil ikke si noe mer enn akkurat det, sier Rösler og trekker på smilebåndet, rister på hodet og svarer:

- Jeg vet ikke, når Dagbladet spør om det var sportsdirektør Egil Østenstad som stoppet handelen fordi han mente Thioune ikke var god nok for Viking.

  El-Hadji Makhtar ThiouneI fjor, da han var på sitt beste. Nå har han for fullt meldt seg på i toppsjiktet - igjen. Mye takket være løpeturer i marka med kjæresten. Arkivfoto:Erik Hattrem/Dagbladet
Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
El-Hadji Makhtar ThiouneI fjor, da han var på sitt beste. Nå har han for fullt meldt seg på i toppsjiktet - igjen. Mye takket være løpeturer i marka med kjæresten. Arkivfoto:Erik Hattrem/Dagbladet Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer