Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thioune vil spille gratis for Sarpsborg 08

- Håper de scorer borte i dag, sier Makhtar.

ELSKER SARP: Makthar Thioune pådro seg 10 000 FFK-supporteres vrede, gult kort og senere et bytte da han feiret scoring ved å tegne en «S» for Sarpsborg foran hjemmefansen i Fredrikstad. På forhånd hadde han funnet ut hvilken retning han skulle peke for å treffe nabobyen. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
ELSKER SARP: Makthar Thioune pådro seg 10 000 FFK-supporteres vrede, gult kort og senere et bytte da han feiret scoring ved å tegne en «S» for Sarpsborg foran hjemmefansen i Fredrikstad. På forhånd hadde han funnet ut hvilken retning han skulle peke for å treffe nabobyen. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

||| • Følg og diskuter Kongsvinger - Sarpsborg 08 i livestudio fra kl. 19.30!

(Dagbladet): Molde-spiller Makhtar Thioune pådro seg gult kort da han feiret scoringen som sendte Fredrikstad til kvalik foran hjemmefansen på stadion i Plankebyen.

Thioune mimet en stor «S» for gamleklubben Sarpsborg 08 foran Plankehaugen, men ikke bare i et øyeblikks spontan glede. Senegaleseren hadde nemlig på forhånd funnet ut i hvilken retning Sarpsborg lå i forhold til stadion, slik at han kunne peke akkurat dit hjertet hans ligger.

- Du vet, jeg ville at alle der skulle vite at Sarpsborg er en bedre by med et bedre lag. Sarpsborg er et kjempefint sted med veldig bra mennesker, sier Thioune til Dagbladet og ler.

Skulle vunnet 3-1
Før det store kvalik-lokaloppgjøret i Fredrikstad ble store plakater av Thioune klistret opp på inngangsdøra til FFK-supporterbutikken. Og fredagen etter så Makhtar Sarpsborg 08 vise at de hvertfall kunne være bedre enn FFK i 90 minutter, da de hvit-røde ble sendt ned i Adeccoligaen etter et østfolddrama av de sjeldne.

Mandag denne uka fulgte Makhtar gamleklubben igjen,  i den første opprykksfinalen mot Kongsvinger.

- Det er veldig bra det Sarpsborg gjør, de gjør en bra jobb nå. De skulle nok vunnet 3-1 og ikke 3-2 hjemme, det hadde de fortjent. Men jeg krysser fingrene for dem, og håper de scorer borte i dag. Da har de muligheten, mener han.

- Hvordan blir det for deg hvis Sarpsborg 08 skulle klare opprykk til Tippeligaen, og du må spille mot dem?

- Det blir ikke vanskelig, dette er bare fotball. Det vil bare bli gøy å spille mot dem, det skal bli en lek. Det ville blitt en fest for alle supporterne, sier Thioune.

ALLTID I BLÅTT: Makhtar Thioune i aksjon som Sarpsborg-spiller i cupen i 2008.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
ALLTID I BLÅTT: Makhtar Thioune i aksjon som Sarpsborg-spiller i cupen i 2008. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Vil spille gratis
Moldes beste spiller i år havnet ble vraket fra startoppstillingen mot Strømsgodset i september, etter å ha tatt tjuvperm etter kampen mot Vålerenga 30. august.

Den selvinnvilgete fridagen tok Makhtar på Sarpsborg Stadion, der han så klubben i sitt hjerte vinne 4-1 over Nybergsund.

- Hvorfor betyr Sarpsborg så mye for deg?

- Du vet, jeg bodde der i tre år. Det var min første familie i Norge, og jeg har fortsatt mange venner der. Det er Sarpsborg som er hjemme, sier han.

Thioune har vært i flere klubbers søkelys etter en fantastisk sesong i Tippeligaen. Gamleklubben vil trolig også tjene på en Thioune-overgang fra Molde til utlandet, penger som er sårt tiltrengte i en klubb med begrensede midler.

Men Makhtar Thioune er ikke fornøyd med bare det. Når han eventuelt er ferdig som proff vil han tilbake til byen ved fossen.

- Jeg skal komme hjem og spille for Sarpsborg. Da skal jeg spille gratis, sier Thioune til Dagbladet.

• Har du også hjerte for Sarpsborg? Eller kanskje KIL? Gi din stemme i Klubben i mitt hjerte!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media