Thioune viste fingeren til dommeren etter kampen og fikk rødt kort

En halvtime etter at han var byttet ut. Kan være ferdig i Viking.

I TRØBBEL PÅ NY: Makhtar Thioune fikk det røde kortet etter kampslutt i Stavanger, da han viste fingeren til dommerteamet. Viking røk ut av cupen etter tap for Bryne hjemme.
Vikings Makhtar Thioune 
Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
I TRØBBEL PÅ NY: Makhtar Thioune fikk det røde kortet etter kampslutt i Stavanger, da han viste fingeren til dommerteamet. Viking røk ut av cupen etter tap for Bryne hjemme. Vikings Makhtar Thioune Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpixVis mer

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Makhtar Thiounes framtid i Viking kan være i fare, etter at spilleren i kveld fikk det røde kortet av dommer Tom Harald Hagen etter kampslutt.

Thioune ble byttet ut etter en time i cuptapet for lokalrival Bryne, men var åpenbart fortsatt opprørt over noe etter kampslutt, en drøy halvtime senere.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal Thioune ha kommet bort til dommerkvartetten da de var på vei ned i gangen under stadion, og vist fingeren til alle fire. Tom Harald Hagen bekrefter hendelsesforløpet og det røde kortet.

- Jeg ser dere har omtalt episoden, og vi kan bekrefte at vi har gitt rødt kort. Så tar vi detaljene med forbundet. Det må gå gjennom NFF først, sier Hagen til Dagbladet.

- Hvilken type straff kan Thiuone vente seg?

- Det har jeg ingen anelse om. Det vet jeg ikke, sier dommeren, som i farten ikke kan huske å ha opplevd noe liknende.

Viking-ledelsen sa unnskyld
Klubbdirektør Arne Larsen Økland er veldig skuffet over Thiounes oppførsel på Viking stadion. Han oppsøkte dommerne og ba om unnskyldning i kveld.

- Jeg vet hva som har skjedd. Jeg var inne dommergarderoben etter kampen, og fikk hans versjon av det som skjedde. Det er ikke noen uenighet om hva som har skjedd. Som vi kjenner til, så har han vist fingeren til dommeren og fått rødt kort for det, sier han til Dagbladet.

- Dette er selvfølgelig noe vi overhodet ikke kan akseptere og noe vi tar sterk avstand fra. Vi aksepterer ikke slik oppførsel i Viking. Det er ikke noe vi vil være bekjent av, sier Økland.

- Vet du hva som var bakgrunnen for Thiounes oppførsel?

- Det er ikke riktig tidspunkt å trekke de store konklusjonenen nå etter kampen. Vi vil prate med spilleren i morgen, og ta det derfra. Men det er klart vi vil komme med en reaksjon. Det er ingen tvil om det, sier klubbdirektøren.

Så dumt
Viking straffet Makhtar Thioune med to kampers karantene i april, etter at senegaleseren beskyldte dommer Svein-Erik Edvartsen for rasisme etter tapet for Brann.

Nå kan spillerens tid i Viking være over.

- Jeg kan ikke forsvare slike dumheter. Nå skal jeg høre hva som egentlig skjedde, men om det stemmer er det utrolig tåpelig oppførsel. Thioune ligger ikke akkurat i pluss etter å ha vært utestengt i tre kamper denne sesongen, sier trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

- Det er så dumt at jeg nesten ikke tror det kan være sant. Vi får se om han har spilt sin siste kamp for Viking eller ei, sier svensken.

Arne Larsen Økland vil likevel i kveld ikke gå i dybden på hva dette kan bety for Thiounes Viking-framtid.

- Det ønsker jeg ikke å si noenting om. Vi får finne ut hva som har skjedd. Jeg har ikke snakket med Makhtar. Når en slik episode skjer, er det sjelden fornuftig å begynne prate rett etterpå, nå får vi sove på dette en natt og roe oss ned, sier han.

Makhtar Thioune forsvant fra stadion uten å ville prate stort med pressen.

- Det er bare tull alt sammen, uansett hva de sier. Jeg vil bare hjem nå, og vil ikke snakke mer, sa en kortfattet Thioune til Aftenbladet før han satte seg i bilen.