Thodesen: - Helt rått!

Sandefjord klarte endelig opprykk til Tippeligaen. Moss møter Molde i kvalik.

(Dagbladet.no): Moss-Sandefjord 3-4.

Tre år på rad har de snublet på målstreken. Men i dag ble Sandefjord klare for Tippeligaen etter at de vant borte mot Moss i siste serierunde i 1. divisjon.

- Helt rått! Nå har vi fått forløst spenningen som har bygd seg opp gradvis fra januar, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen til NRK Alltid Nyheter.

Forutsetningene for dagens kamp var greie: Sandefjord trengte minst uavgjort for å rykke opp, mens Moss måtte vinne. Det andre laget ville få kvalik mot Molde.

Vippekamp

I løpet av første omgang skiftet lagene på å være klare for toppdivisjonen flere ganger.

18. min.: Moss var på opprykksplass etter at Christian Michelsen scoret på straffe.

34. min.: Andreas Tegström pirket inn ballen og Sandefjord var opprykksklare.

37. min.: Jonas Krogstad rundet keeper og satte ballen i tomt mål - Moss var igjen på vei mot Tippeligaen.

Overtid i første omgang: Tegström krangler seg inn i feltet og setter ballen i venstre hjørne fra like innenfor 16-meteren.

Store sjanser for Moss

Moss hadde tre enorme sjanser til å øke til 2-0 før Sandefjord utliknet til 1-1:

Jon André Fredriksen rundet keeper Bugge Pettersen bare to minutter etter 1-0-målet, men Trym Bergmann sto på streken og reddet. Bergmann kolliderte med stanga, og måtte byttes ut.

Etter en halvtimes spill rundet også Steffen Nystrøm keeper, men han satte ballen i stanga.

Tommy Edvardsen var gjennom to minutter seinere, men satte ballen over mål.

- Skulle avgjort

- Vi skulle avgjort kampen i første omgang. Vi brente for mange store sjanser, sier Moss\' assistenttrener Rune Tangen til NRK Alltid Nyheter.

I stedet kunne altså Sandefjord gå til pause med ett bein i Tippeligaen.

- Andremålet rett før pause gjorde at vi hadde ballen på vår side. Da vi fikk orden på det defensive, ble vi livsfarlige, sier Tor Thodesen.

For etter pause tettet gjestene igjen bakover på banen, og holdt Moss unna.

Brasse hjalp ikke

14 minutter inn i omgangen fikk de straffespark, uten at noen av mossespillerne så ut til å forstå hvorfor. Men Tom Henning Øvrebø var bestemt, og Andreas Augustsson satte ballen i mål.

Et kvarter før slutt punkterte Andreas Tegström kampen. Svensken fikk ballen midt foran Moss\' mål, vendte 180 grader og banket laget sitt til Tippeligaen.

For dermed måtte Moss score tre ganger for å hindre Sandefjord i opprykk. Det klarte de ikke, selv om Vidar Martinsen reduserte med en perle av et brassespark tre minutter før slutt.

MOSS SNUBLET: Her felle Geir Ludvig Fevang (t.v.) Jon Andre Fredriksen, og Moss får straffesparket som ga 1-0. To ganger ledet Moss, og de hadde sjanser nok til å sikre opprykket.