Thodesen slakter aviskommentator

Hos samarbeidspartner og sponsor Sandefjords Blad.

• Minutt for minutt: Følg Sandefjord-Start direkte på live.dagbladet.no fra klokka 19!

• Status før start: Sjekk tabellen under denne artikkelen

(Dagbladet.no): Presset er ikke til å se bort fra for Tor Thodesen og hans Sandefjord Fotball (SF), som i kveld må slå Start for ikke å bli hektet helt av i kampen om fornyet tippeligakontrakt.

Samtidig har treneren havnet i krangel med Sandefjord Blads (SB) kommentator, Anders Mehlum Hasle, som ikke får snakke med SFs hovedtrener.

– Dette er et forhold som har pågått i to og et halvt år. Jeg synes han er fotballfaglig svak og helt ubrukelig i jobben sin. Det han kan om fotball, er jevngodt med null, sier Thodesen til fagbladet Journalisten.

- Men jeg har jo forstått etter hvert at det ikke er krav ved det å være journalist at man skal ha greie på det man skriver om. Hovedsaken for meg er at jeg har problemer med ham som person, fortsetter han tiraden.

- Fortsetter min jobb som vanlig

Hasle skal ikke på kveldens Sandefjord-kamp mot Start - uten at det har noe med konflikten å gjøre.

- Det har vært planen hele tida, i kveld skal jeg bare være pappa. Men jeg kommer til å fortsette min jobb som vanlig, det er det jeg har fått beskjed fra ledelsen om, sier han til Dagbladet.no, noe SBs ansvarlig redaktør, Jan Roaldset, også bekrefter for Journalisten.

UNDER PRESS: Sandefjord-trener Tor Thodesen må lede laget sitt til seier i kveld. Samtidig har han havnet i krangel med en profilert kommentator i lokalavisa. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
UNDER PRESS: Sandefjord-trener Tor Thodesen må lede laget sitt til seier i kveld. Samtidig har han havnet i krangel med en profilert kommentator i lokalavisa. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

- Har Thodesen brukt så sterke ord direkte overfor deg, Hasle, som han gjør overfor Journalisten?

- Nei, han har har ikke vært så krass ansikt til ansikt, svarer han.

Dråpen som fikk Thodesens beger til å renne over, var en kommentar hvor Hasle forklarer hvorfor fotballtreneren blir sittende til tross for svake sportslige resultat.

Samarbeider og sponser

Forklaringen er, ifølge Hasle, at Thodesen har sørget for å få inn støttespillere hver gang klubben har gjort ansettelser.

«Når alle rundt A-laget kommer fra kretsen rundt Thodesen, når de enten er tidligere kolleger, venner eller familie, øker SFs sjansespill. Hver eneste av disse er håndplukket til oppgavene av Thodesen, ikke av styret i SF. Derfor kan heller ikke SF fjerne treneren uten samtidig å risikere med en stor grad av sannsynlighet at hele det sportslige apparatet rundt A-laget også forsvinner - fordi de er så lojale mot Thodesen,» skrev SB-kommentatoren, som samtidig anerkjenner kvalifikasjonene til både Thodesen og hans såkalte støttespillere.

Konflikten mellom SB og SF er særlig spesiell fordi de to bedriftene samarbeider tett om web-tv. I tillegg er SF sponsor av SF. 

– Hvis Thodesen opprettholder sin boikott mot SBs reporter, ville det være en overdrivelse å si at det ikke påvirker relasjonen. Pengesekken derimot skal vi være forsiktige med å blande inn i dette akkurat nå, sier redaktør Roaldset.

Thodesen slakter aviskommentator