Thodesen vil fortsette som trener

Men først skal han ut og klippe gresset.

(Dagbladet.no): - Jeg har jo god tid til det nå, svarer Tor Thodesen da Dagbladet.no takker for at han ringer tilbake.

I går fikk fotballtreneren sparken som Sandefjord-trener - under to år etter at han ble kåret til årets trener i Tippeligaen av Norsk Fotball-Trenerforening.

- Spør du meg, så er jeg en bedre trener nå enn det jeg var for to år siden. Jeg skjønner at det kan virke som et paradoks at jeg da får sparken, men det er et typisk uttrykk for hvordan ting er i denne bransjen, sier Thodesen til Dagbladet.no.

- Tror fortsatt at SF kan rykke opp

Sjøl om SF ligger nest sist på førstedivisjonstabellen, med sparsomme tre poeng, mener Thodesen at situasjonen ikke er så svart som den ser ut til å være.

- Det ser verre ut enn det egentlig er. Vi spilte for eksempel jevnt med Odd Grenland, og så tapte vi med ti mann mot Moss. Jeg tror fortsatt at Sandefjord kan rykke opp, sier Thodesen.

- Egentlig så har vi bare spilt en skikkelig dårlig kamp (helgas 0-5-tap for Notodden, red.anm.). Denne kampen gjorde utslaget. Jeg har ikke vært klar over at jeg satt utrygt før disse siste dagene, bekrefter 42-åringen.

- Synes du det er for tidlig å sparke treneren etter fire kamper?

LANGT FALL: I 2006, samme år som han ledet Sandefjord til cupfinaletriumf, ble Tor Thodesen (i midten) kåret til årets trener av Norsk Fotball-Trenerforening. I går fikk han sparken, fordi laget hans ligger nest sist i førstedivisjon. Foto: JEFF GILBERT/SCANPIX
LANGT FALL: I 2006, samme år som han ledet Sandefjord til cupfinaletriumf, ble Tor Thodesen (i midten) kåret til årets trener av Norsk Fotball-Trenerforening. I går fikk han sparken, fordi laget hans ligger nest sist i førstedivisjon. Foto: JEFF GILBERT/SCANPIX Vis mer

- Det vil jeg ikke si noe om, det er styret i Sandefjord som gjør den vurderingen, svarer Thodesen, som beskriver avskjedsprosessen som ryddig og grei.

- Spillerevalueringen var ikke hyggelig

Like ryddig og greit gikk det ikke for seg i fjor vinter da Thodesen havnet oppi flere kontroverser som følge av nedrykket fra Tippeligaen.

Først kom han i krangel med en kommentator i Sandefjords Blad (SB).

- Det var helt nødvendig at noen tok et oppgjør med dem. Du kan kanskje si at det var dumt at jeg gjorde det, men det tror jeg klubben nyter godt av i dag, kommenterer han.

I november kom det så fram - i SB - at 15 av 19 SF-spillere ønsket å fjerne treneren.

- Den evalueringen var ikke hyggelig, innrømmer Thodesen.

- Men spillerne var ikke involvert i at jeg måtte gå, jeg tror jeg hadde alles tillit nå, sier han.

Thodesen vil fortsette som trener

- Lurt å jobbe igjen snart

Konfliktene har uansett ikke skremt ham fra å fortsette innen fotballen.

- Målet mitt er å komme raskest mulig tilbake i jobb, enten som trener eller i en sportslig administrativ rolle. Hva jeg gjør, kommer an på klubb, men jeg vil snakke med alle som vil snakke med meg. Jeg føler jeg har mye ugjort innen fotballen, sier Thodesen.

Men inntil videre har han altså en del fritid å slå i hjel - og det gjør han ved å slå gresset.

- Jeg ser her at jeg må ut og klippe plenen, eller så trenger jeg snart ljå. I tillegg så har jeg to små barn, og jeg har god lyst til å trene. Men når det er sagt, tror jeg det er lurt å komme i gang med noe jobb igjen kjapt.