Thomas (15) fra mobbeoffer til verdensmester

Stupte til VM-gull.

VINNERSTUPET: Det har ikke bare vært enkelt å være supertalent i stup for 15 år gamle Thomas Daley. I går fikk han sin revansj da han ble verdensmester i Roma.  Foto: EPA/ALESSANDRO DI MEO.
VINNERSTUPET: Det har ikke bare vært enkelt å være supertalent i stup for 15 år gamle Thomas Daley. I går fikk han sin revansj da han ble verdensmester i Roma. Foto: EPA/ALESSANDRO DI MEO. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stor suksess i ung alder har gjort hverdagen tøff for 15 år gamle Thomas Daley. Da han som 14-åring returnerte fra OL i Beijing ble han møtte med kommentarer som «speedogutten» og «stupegutten».

Klassekamerater trakasserte ham i gangene og truet med å brekke leggene hans. Mobbingen ble til slutt så ille at Daley måtte bytte skole.I går fikk han sin definitive revansj.

Daley knuste alle og tok Storbritannias første individuelle gull i stup — som 15-åring!

- Kan ikke tro det- Jeg ville vært fornøyd med fjerdeplass, men å stå her med gullmedaljen er bare helt utrolig. Jeg kan ikke tro det, jeg kan bare ikke tro det, sier en strålende Daley ifølge The Daily Telegraph.

Favorittene Qui Bo fra Kina og OL-vinner Matthew Mitcham lå foran før siste runde, men ingen kunne matche britens siste stup som ble belønnet med tre 10-poengere og tre ganger 9,5 poeng

Nå vil han gjenta bragden på hjemmebane om tre år.

- Jeg hadde aldri trodd jeg kunne bli verdensmester i dag, jeg skulle bare gå ut og nyte opplevelsen. Dette gjør alt jeg har ofret verdt det, og nå vil jeg vinne gull i London i 2012, sier stupe-helten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer