Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thomas (15) fra mobbeoffer til verdensmester

Stupte til VM-gull.

VINNERSTUPET: Det har ikke bare vært enkelt å være supertalent i stup for 15 år gamle Thomas Daley. I går fikk han sin revansj da han ble verdensmester i Roma.  Foto: EPA/ALESSANDRO DI MEO.
VINNERSTUPET: Det har ikke bare vært enkelt å være supertalent i stup for 15 år gamle Thomas Daley. I går fikk han sin revansj da han ble verdensmester i Roma. Foto: EPA/ALESSANDRO DI MEO. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stor suksess i ung alder har gjort hverdagen tøff for 15 år gamle Thomas Daley. Da han som 14-åring returnerte fra OL i Beijing ble han møtte med kommentarer som «speedogutten» og «stupegutten».

Klassekamerater trakasserte ham i gangene og truet med å brekke leggene hans. Mobbingen ble til slutt så ille at Daley måtte bytte skole.

I går fikk han sin definitive revansj.

Daley knuste alle og tok Storbritannias første individuelle gull i stup — som 15-åring!

- Kan ikke tro det
- Jeg ville vært fornøyd med fjerdeplass, men å stå her med gullmedaljen er bare helt utrolig. Jeg kan ikke tro det, jeg kan bare ikke tro det, sier en strålende Daley ifølge The Daily Telegraph.

Favorittene Qui Bo fra Kina og OL-vinner Matthew Mitcham lå foran før siste runde, men ingen kunne matche britens siste stup som ble belønnet med tre 10-poengere og tre ganger 9,5 poeng

Nå vil han gjenta bragden på hjemmebane om tre år.

VERDENSMESTER:Bo Qium Thomas Daley og Luxin Zhou poserer på podiet etter konkurransen i Roma.  Foto: EPA/KERIM OKTEN
VERDENSMESTER:Bo Qium Thomas Daley og Luxin Zhou poserer på podiet etter konkurransen i Roma. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

- Jeg hadde aldri trodd jeg kunne bli verdensmester i dag, jeg skulle bare gå ut og nyte opplevelsen. Dette gjør alt jeg har ofret verdt det, og nå vil jeg vinne gull i London i 2012, sier stupe-helten.

Stolt pappa
Daley er nå elev ved Plymouth College, en skole som har avlet frem flere av Storbritannias store idrettshelter.

- Jeg tenkte tilbake på det han har måttet gjennomgå. Der sto han som verdensmester og han er bare 15 år gammel. En helt utrolig følelse, sier far Rob ifølge The Guardian.

Kineserne Bo og Zhou fulgte på plassene bak Daley, mens OL-vinner Mitcham måtte ta til takke med fjerdeplass i Roma.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!