Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thomas (17) fikk drømmekontrakt

RJUKAN (Dagbladet): U16-landslagets kaptein, Vålerenga-spilleren Thomas Holm (17), har fått drømmekontrakt med den nederlandske toppklubben Heerenveen. Kontrakten er den beste klubben har delt ut siden Patrick Kluivert - Nederlands sterke landslagsspiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er Børre Meinseths nye kollega. Selv om VIFs juniortrener forsøkte å overtale Thomas Holm til å fullføre videregående, var 17-åringen aldri i tvil:

- Dette er en mulighet som jeg måtte ta vare på. Jeg reiser i juni, sier Thomas, som har kontrakt med VIF fram til desember.
Det eneste som gjenstår, er forhandlingene om overgangssummen. Selv kan han vente seg en pen start på fotballkarrieren i Heerenveen:

- Fri bil, fri leilighet og 50 000 kroner i måneden det første året. Men det er ikke først og fremst det økonomiske som lokker. De nederlandske klubbene er kjent for å utvikle fotballtalentene, og det er mange speidere i landet. Drømmen er å havne i en større klubb - gjerne i England, sier han.

Unggutten har også mottatt tilbud fra PSV og Nottingham.
- PSV-stallen er full av stjerner, og det hadde blitt vanskelig å komme seg inn på laget. Når det gjelder Nottingham følte jeg at det var for tidlig å dra til England, forteller Holm.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!