Thomas Lone sikter mot Mount Everest

Thomas (23) kan bli historisk: - Utfordrer meg selv mentalt

Med revolusjonerende kosthold skal 23 år gamle Thomas Lone bestige Mount Everest.

TURGLAD: Thomas Lone har satt seg som mål å bestige de høyeste fjellene på hvert kontinent. Neste stopp er det største av dem alle, Mount Everest. Foto: Privat
TURGLAD: Thomas Lone har satt seg som mål å bestige de høyeste fjellene på hvert kontinent. Neste stopp er det største av dem alle, Mount Everest. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Thomas Lone (23) er på god vei til å bli tidenes yngste nordmann som bestiger det høyeste fjellet på hvert kontinent - det såkalte «7 Summits». I helga startet han på en to måneder lang reise, som skal kulminere med bestigning av verdens høyeste fjell, Mount Everest.

- Jeg har egentlig aldri brydd meg om rekorden, sier Lone til Dagbladet, og legger til:

- Det er selvfølgelig kult, det skaper blest, og jeg håper at jeg kan få flere sponsorer på turen. Men jeg bare elsker å være på tur, nyte utsikten og bo på unike steder der andre folk hadde dødd om de hadde bodd.

Den norske rekorden for «7 Summits» holdes i dag av Torkjel Hurtig, som nådde den siste av de sju som 28-åring i 2017.

Selv om han reiser allerede nå, går ikke turen direkte til Nepal, hvor Mount Everest ligger. Lone skal akklimatisere seg i Ecuador, hvor fjellene Chimborazo (6263 m.o.h.) og Cotopaxi (5911 m.o.h.) skal bestiges. Deretter står Mouna Kea (4207 m.o.h.) for tur. Med seg på tur har han Didrik Dukefoss (27), Håkon Erlandsen (29) og Sun Yishu (41).

Mount Everest ikke vanskeligst

Mount Everest vil bli den femte av sju topper Lone går opp av «7 Summits». Fra før har Aconcagua (6962 m.o.h.) i Sør-Amerika, Kilimanjaro (5895 m.o.h.) i Afrika, Elbrus (5642 m.o.h.) i Europa og Denali (6194 m.o.h.) blitt beseiret i tur og orden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer