Thomas (23) nådde toppen av Mount Everest

Nordmannen er i ferd med å fullføre en historisk bragd.

TOPPTUR: Thomas Lone elsker å klatre opp verdens høyeste fjell. Nå er det høyeste av dem alle nådd. Foto: Thomas Lone / Instagram
TOPPTUR: Thomas Lone elsker å klatre opp verdens høyeste fjell. Nå er det høyeste av dem alle nådd. Foto: Thomas Lone / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Thomas Lone er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene. Den ambisiøse nordmannen har som mål å bestige det høyeste fjellet på hvert kontinent, det såkalte «7 Summits», og 15. mai kom han seg til toppen av det aller høyeste.

Om han tar de to siste løpet av de neste fem åra vil han bli tidenes yngste nordmann til å klare denne bragden. 23-åringen er med andre ord i god rute.

Allerede i midten av mars startet reisen mot Mount Everest. Lone har brukt månedene til å akklimatisere seg, og 15. mai kl. 15.30 nådde han toppunktet av verden.

- Føler meg sterk

Lone og turkameratene ankom Nepal i starten av april og 4. mai hadde de kommet seg 7100 meter opp fjellmassivet.

- Jeg har aldri vært så høyt oppe før, men jeg føler meg sterk og klar for å gjøre et forsøk på å nå toppen. Vi vil samle krefter i lavere høyde og vente på at været blir bedre seinere i mai, skrev han på Instagram.

Mount Everest blir 8848 meter høyt og i går ble det bekreftet at Lone og co. hadde kommet seg hele veien opp.

- Mount Everest ikke tøffest

Lone har tidligere vært på Aconcagua (6962 m.o.h.) i Sør-Amerika, Kilimanjaro (5895 m.o.h.) i Afrika, Elbrus (5642 m.o.h.) i Europa og Denali (6194 m.o.h.).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer