Thomas (42) skal lede Vålerengas nye eliteavdeling

- Skal ha fokus på økonomien.

NY VIF-SJEF: Thomas Baardseng blir i kveld stemt inn som ny leder av Vålerenga Fotballs nye eliteavdeling. Foto: Privat
NY VIF-SJEF: Thomas Baardseng blir i kveld stemt inn som ny leder av Vålerenga Fotballs nye eliteavdeling. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Den 42 år gamle elverumsmannen Thomas Baardseng blir i kveld klappet inn som ny styreleder for Vålerengas eliteavdeling, på fotbalklubbens ekstraordinære årsmøte.

Da tidligere styreleder Åge Petter Christiansen valgte å trekke seg som følge av voldgiftsdommen som konkluderte med at klubben må betale Stabæk 6,5 millioner kroner for Herman Stengel, så ble Baardseng konstituert i stillingen fram til kveldens årsmøte.

Oppdeling Det viktigste punktet medlemmene skal ta stilling til i kveld er trolig en endring av hele organisasjonsmodellen, hvor elitedelen skilles ut av breddeavdelingen - og det er for den nye elitedelen Thomas Baardseng er innstilt som ny styreleder i interimstyret fram til det ordinære årsmøtet i mars neste år.

Elitevirksomheten er definert som A-lag herrer, 2. divisjon herrer og førstelag junior herrer.

Godkjent av NIF Ønsket om endring av organisasjonsmodell ble formelt godkjent av Norges Idrettsforbund for to uker siden, og blir ventelig en formalitet å få banket igjennom blant Vålerengas medlemmer i kveld.

Daglig leder Stig Ove Sandnes mener den nye modellen er et ritkig og viktig retning å ta.

- For det første så vil breddefotballen i framtida bli skjermet fra den økonomiske risikoen som eliteidretten er, slik at de ikke blir rammet ved en eventuell konkurs. Samtidig vil den nye modellen også gjøre elitedelen mer attraktiv for investorer, som da blir tryggere på at pengene går dit de hadde tenkt, sier Stig Ove Sandenes til Dagbladet.

På millionjakt Økonomisk er det fortsatt mye å ta tak i i Vålerenga. Klubben mangler fortsatt mange millioner av de 15 de i mai gikk ut og sa at de trengte for å komme i mål med de økonomiske forpliktelsene ut året.

Stig Ove Sandnes vil ikke si hvor mange hvor mange millioner kroner de mangler.

Thomas Baardseng forsikrer at det blir stramme økonomiske tøyler under hans ledelse.

- Vålerenga er nødt til å tilpasse seg de økonomiske realitetene, og må operere innenfor de innteksrammene klubben har. Det er slik framtida vil være for Vålerenga, sier Thomas Baardseng til Dagbladet.

Avventende Ut over det ønsker han foreløpig ikke å si så mye om hans tanker og planer for klubben, fordi han ikke ønsker å «foregripe» kveldens valg på årsmøtet.

- Vi kan heller snakke mer sammen etter årsmøtet. Nå må medlemmene få sagt sitt først, sier han.

For mange vil han være et nytt og ubeskrevet blad, men for folk i de innerste sirkler i klubben er Thomas Baardseng et respektert navn. Han har vært leder av Vålerengas breddeutvalg siden 2012, og således også vært styremedlem i klubbens hovedstyre like lenge.

Bor på Vålerenga
- Jeg har bodd på Vålerenga i 15 år, og kom vel inn i miljøet på den klassiske måten. Jeg har en sønn som tidligere spilte for Vålerenga, og som nå er dommer i klubben. Og så har jeg en datter som har vært aktiv i klubben, sier Baardseng til Dagbladet.

Videre har han vært trener i barnefotballen og lagleder i ungdomsfotballen.

- Jeg har trasket på Vallefeltet i mange år.

Thomas Baardseng jobber i det dalige i Helse- og omsorgsdepartementet.

Enkelte vil kanskje hevde at det er akkurat noen med en slik bakgrunn klubben trenger akkurat nå.