Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thomas Alsgaard feiret treningsframgang med 66 år gammel vin

- Smitta av en forsiktig optimisme.

VINKJENNER: Thomas Alsgaard er glad i vin, og unner seg gjerne et glass med de edle dråper i hverdagen. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
VINKJENNER: Thomas Alsgaard er glad i vin, og unner seg gjerne et glass med de edle dråper i hverdagen. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Siden februar har Thomas Alsgaard vært rammet av en mystisk sykdom som hindrer ham i å trene så hardt og så mye som han ønsker.

Interessen for å finne ut hva som er galt har vært stor, og folk bidrar med alt fra vennlige ord til vann fra fjellene i Kina.

Nå begynner ting endelig å gå framover for 41-åringen.

Tre timer om dagen «Første gode treningsuke siden juni. Tør ikke friskmelde meg helt ennå. Men 23.5 timer, og ingen store tilbakefall - det akter jeg å feire på best tenkelige måte!!!» skrev Alsgaard på sin Facebook-profil i går, og la ved et bilde av en C. Marey & Cte Liger-Belair Richebourg fra 1947.

Altså en 66 år gammel vin fra Bourgogne - et av verdens aller beste vindistrikter.

Den vesle markeringa av en god treningsuke til tross, Alsgaard tar ikke av.

- Jeg er smitta av en forsiktig optimisme. Jeg kan nok ikke friskmelde meg helt enda, og det er vanskelig å si hvor langt unna jeg er å være i fullt slag. Men det var en uke med et brukbart antall timer, sier han til Dagbladet.

Et brukbart antall timer er altså 23,5 timer - eller ca tre timer og tjue minutter hver dag.

Vinvenner Den femdoble OL-vinneren har alltid vært interessert i mat og drikke. Det er grunnen til at han valgte å feire med vinen, som ifølge wine-searcher.com har en gjennomsnittlig salgspris på drøyt 10 000 kroner.

Alsgaard har bodd i Frankrike for å lære mer om vinens verden. Han har også tidligere sagt at et glass vin ikke er noe hinder for å lykkes som langrennsløper.

- Man må feire litt i hverdagen. Jeg er glad i god mat og god vin, det er viktig å kose seg innimellom. Når man føler at ting rundt er bra, kan man også prestere bedre. Det har jeg alltid vært flink til, sier 41-åringen.

- En så gammel vin er vel ikke hverdagskost?

- Gammel og gammel, alt er relativt.

- Over 60 år er vel gammelt for de fleste?

- Hehe, er det vinspalten eller sporten du skriver for? Neida, jeg har en del venner som også er interesserte i god vin, og det var vel hovedgrunnen til at jeg la ut dette bildet - å dele med andre kjennere.