Thomas Alsgaard legger opp

Langrennsverdensmester Thomas Alsgaard legger opp etter denne sesongen, opplyste 31-åringen under en pressekonferanse onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alsgaard legger opp etter en sesong med mye trøbbel og skader. Det opplyste 31-åringen under en pressekonferanse i Oslo i dag. Alsgaard vant to VM-gull i Val di Fiemme, og den spurtsterke ankermannen satte nasjonen på hodet ved mer enn én anledning.

Det store gjennombruddet fikk han under Lillehammer-OL i 1994, der den da 22 år gamle teknisk finslepne fristilspesialisten overraskende vant tremila foran Bjørn Dæhlie. Siden har 31-åringen fra Lørenskog vunnet gull i samtlige åtte mesterskap. Den bragden er han alene om i langrennsverden.

- Jeg kjenner meg selv godt og vet når nok er nok. Det har buttet mye imot denne sesongen, og særlig i forkant av VM. Jeg føler at jeg ikke har lyst til å satse videre, sa Alsgaard, som har seks VM- og fire OL-gull å se tilbake på.

Inneværende sesong har vært svært vanskelig for Alsgaard. En sykkelulykke i sommer var starten på elendigheten, og siden satte sykdom og skader ham på sidelinjen. Like i forkant av VM i Val di Fiemme måtte Alsgaard stå over et verdenscuprenn i italienske Asiago på grunn av ryggproblemer, men han slo kraftig tilbake i verdensmesterskapet og vant tremilsgullet. Under den dramatiske stafetten gikk ankermannen Alsgaard Norge til seier så å si alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer