Thomas Alsgaard legger opp

Langrennsverdensmester Thomas Alsgaard legger opp etter denne sesongen, opplyste 31-åringen under en pressekonferanse onsdag.

Alsgaard legger opp etter en sesong med mye trøbbel og skader. Det opplyste 31-åringen under en pressekonferanse i Oslo i dag. Alsgaard vant to VM-gull i Val di Fiemme, og den spurtsterke ankermannen satte nasjonen på hodet ved mer enn én anledning.

Det store gjennombruddet fikk han under Lillehammer-OL i 1994, der den da 22 år gamle teknisk finslepne fristilspesialisten overraskende vant tremila foran Bjørn Dæhlie. Siden har 31-åringen fra Lørenskog vunnet gull i samtlige åtte mesterskap. Den bragden er han alene om i langrennsverden.

- Jeg kjenner meg selv godt og vet når nok er nok. Det har buttet mye imot denne sesongen, og særlig i forkant av VM. Jeg føler at jeg ikke har lyst til å satse videre, sa Alsgaard, som har seks VM- og fire OL-gull å se tilbake på.

Inneværende sesong har vært svært vanskelig for Alsgaard. En sykkelulykke i sommer var starten på elendigheten, og siden satte sykdom og skader ham på sidelinjen. Like i forkant av VM i Val di Fiemme måtte Alsgaard stå over et verdenscuprenn i italienske Asiago på grunn av ryggproblemer, men han slo kraftig tilbake i verdensmesterskapet og vant tremilsgullet. Under den dramatiske stafetten gikk ankermannen Alsgaard Norge til seier så å si alene.

- Jeg har grublet på dette gjennom hele sesongen og kom fram til at jeg enten legger opp nå, eller fortsetter til OL i Torino i 2006. Men jeg har ikke motivasjon til å gå løs på nye sesonger, sa Thomas Alsgaard.

Nordmannen var også favoritt på 15-kilometeren og dobbeljaktstarten i VM, men måtte stå over distansene på grunn av sykdom. 31-åringen har vurdert å ta et hvileår, men sier det ikke er en aktuell løsning.

- Det er viktig for meg å ta et steg videre i livet, forklarte Alsgaard på pressekonferansen i Holmenkollen onsdag.

Verdenscupavslutningen finner sted i Falun 22. og 23. mars. Innen det stiller han både i Holmenkollen og Lahtis.

VERDENS BESTE: Thomas Alsgaard sto for en av tidenes stafettinnspurter, nå gir han seg.