Thomas Alsgaard legger opp

Langrennsverdensmester Thomas Alsgaard legger opp etter denne sesongen, opplyste 31-åringen under en pressekonferanse onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alsgaard legger opp etter en sesong med mye trøbbel og skader. Det opplyste 31-åringen under en pressekonferanse i Oslo i dag. Alsgaard vant to VM-gull i Val di Fiemme, og den spurtsterke ankermannen satte nasjonen på hodet ved mer enn én anledning.

Det store gjennombruddet fikk han under Lillehammer-OL i 1994, der den da 22 år gamle teknisk finslepne fristilspesialisten overraskende vant tremila foran Bjørn Dæhlie. Siden har 31-åringen fra Lørenskog vunnet gull i samtlige åtte mesterskap. Den bragden er han alene om i langrennsverden.

- Jeg kjenner meg selv godt og vet når nok er nok. Det har buttet mye imot denne sesongen, og særlig i forkant av VM. Jeg føler at jeg ikke har lyst til å satse videre, sa Alsgaard, som har seks VM- og fire OL-gull å se tilbake på.

Inneværende sesong har vært svært vanskelig for Alsgaard. En sykkelulykke i sommer var starten på elendigheten, og siden satte sykdom og skader ham på sidelinjen. Like i forkant av VM i Val di Fiemme måtte Alsgaard stå over et verdenscuprenn i italienske Asiago på grunn av ryggproblemer, men han slo kraftig tilbake i verdensmesterskapet og vant tremilsgullet. Under den dramatiske stafetten gikk ankermannen Alsgaard Norge til seier så å si alene.

- Jeg har grublet på dette gjennom hele sesongen og kom fram til at jeg enten legger opp nå, eller fortsetter til OL i Torino i 2006. Men jeg har ikke motivasjon til å gå løs på nye sesonger, sa Thomas Alsgaard.

Nordmannen var også favoritt på 15-kilometeren og dobbeljaktstarten i VM, men måtte stå over distansene på grunn av sykdom. 31-åringen har vurdert å ta et hvileår, men sier det ikke er en aktuell løsning.

- Det er viktig for meg å ta et steg videre i livet, forklarte Alsgaard på pressekonferansen i Holmenkollen onsdag.

Verdenscupavslutningen finner sted i Falun 22. og 23. mars. Innen det stiller han både i Holmenkollen og Lahtis.

VERDENS BESTE: Thomas Alsgaard sto for en av tidenes stafettinnspurter, nå gir han seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer