Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard (27) har så langt hatt en tung sesong, men bli ikke overrasket om han blir Ramsau-VMs skikonge. Kapasiteten er det ingen som er i tvil om. Og det individuelle VM-gullet mangler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thomas slo for alvor i gjennom på Lillehammer-OLs åpningsdistanse. Skiløperen fra Eidsvold danset seg gjennom 30 kilometer, og slo an den norske gullmelodien på Lillehammer.

Siden har det gått litt opp og ned for Thomas. Mye på grunn av sykdom. Verken i Thunder Bay eller Trondheim fikk han med seg noen individuell gullmedalje.

Men i fjor var han tilbake på sitt beste. Thomas knuste Bjørn Dæhlie under jaktstarten i Nagano, og fulgte opp med å sikre norsk stafettgull etter å ha spurtbeseiret Silvio Fauner. Han kronet en stor sesong med å ta hjem sammenlagtseieren i verdenscupen.

Alsgaard er en mester på ski - når han er i form. 27-åringen er teknisk begavet, taktisk smart og uhyre spurtsterk.

Det er særlig i fristil Thomas har vært læremester for resten av langrennseliten. Bjørn Dæhlie er en av mange som har brukt Thomas som forbilde. Som ung trente Thomas mye uten staver - både i skisporet og på rulleski. I sin bok «Gulljakten» innrømmer Dæhlie at han lo litt av Thomas' treningsmetoder.

- Det burde jeg ikke gjort, skriver Bjørn.

Thomas tok siste stikk mot Bjørn under NM på Skrautvål tidligere i vinter. Den yngste lekte med den eldre på oppløpssiden under NM-jaktstarten.

For Thomas var ikke ydmykelsen av Dæhlie det viktigste. Vel så viktig var det å få bekreftelsen på at formen var i anmarsj. En stund fryktet han at hele sesong skulle gå i vasken på grunn av sykdom i oppkjøringsperioden. Verdenscupen ble tidlig gitt opp.

Nå har han fått ytterligere noen uker på å finpusse VM-formen. Holder det til gull?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer