Thomas Bach ny IOC-president

Jacques Rogge er ferdig.

 TAR OVER:  Det var ingen overraskelse at Thomas Bach tok over som president i IOC. Foto: Arne Dedert / EPA / NTB Scanpix
TAR OVER: Det var ingen overraskelse at Thomas Bach tok over som president i IOC. Foto: Arne Dedert / EPA / NTB ScanpixVis mer

Tyske Thomas Bach ble tirsdag valgt til den tiende presidenten i Den internasjonale olympiske komiteen (IOC). Han etterfølger Jacques Rogge.

Bach har lenge vært favoritt til å etterfølge belgieren Rogge på tronen i IOC, men han hadde fem motkandidater i valget som fant sted på kongressen i den argentinske hovedstaden tirsdag.

Nå tar han over som den mektigste idrettslederen i verden, og han får ingen lett jobb med å overta etter Rogge, som har regjert IOC de siste 12 årene på en svært god måte.

Som president har belgieren fått kallenavnet «Mr. Normal», og det har han fått for sin flotte, menneskelige og normale måte å lede IOC på. Bach vant laggull i fekting i 1976-OL. Han blir dermed den første valgte presidenten i organisasjonen som har vunnet en gullmedalje i OL-sammenheng.

- IOC trenger en sterk president, en som vet hva han vil, for vi har mange utfordringer å gå løs på, sa Gerhard Heiberg til NTB for en uke siden. Det virker som om Heiberg har fått den presidenten han ønsket seg, for Bach går nettopp for å være sterk og en mann for sine meninger.

(NTB)