Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thomas ble bønnhørt

Thomas Myhre ba om en sjanse fra start på landslaget, og nå er han bønnhørt. Everton-keeperen vokter Norges mål i morgendagens kamp mot Italia.

- Jeg har bedt om og håpet på å få vise meg fram fra start. Fra før har jeg to innhopp som var ganske tilfeldige. Nå har jeg muligheten til å vise meg fram, sier han.

Myhre debuterte som innbytter da Frode Grodås ble skadet i Danmark i fjor, og vartet opp med glimrende redninger. Det gjorde han også da han kom inn for Grodås i Egypt i fjor høst.

- Jeg står med to landskamper, men det hadde ikke gjort så mye om jeg var debutant. Italia er en stor utfordring, men jeg vet at jeg har det som skal til. Det er oppgaver som dette man higer etter når man spiller fotball, og jeg står ikke som noe aspeløv når jeg stiller meg i mål, sier han.

Det er nærmest en raritet at Norges keeper er fast på klubblaget sitt. Myhre har en veldig høy stjerne i England. Han spiller på et bunnlag, men har holdt buret rent flere ganger enn noen annen eliteseriekeeper denne sesongen.

- Jeg har to gode keepere som holder et veldig høyt nivå. Thomas har den fordel at han står til daglig og er inne i gamet. Det ble avgjørende, begrunnet Nils Johan Semb etter å ha valgt Myhre framfor Espen Baardsen.

Norge har sluppet inn 10 mål på de sju landskampene under Semb. Stenger Myhre buret i morgen, kan en av landslagssjefens bønner være oppfylt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media