MISTER HJELPEREN: Geraint Thomas kom ikke til mål på søndagens niende etappe i Tour de France. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
MISTER HJELPEREN: Geraint Thomas kom ikke til mål på søndagens niende etappe i Tour de France. Foto: REUTERS/Christian HartmannVis mer

Sykling, Tour de France:

Thomas bryter Tour de France

Froome sin fremste hjelper veltet på den niende etappen.

(procycling.no): Den 104. utgaven av Toure de France fikk en tidlig slutt for Geraint Thomas.

I utforkjøringen etter dagens første HC-stigning (utenforkategori) gikk Team Sky-rytteren i bakken. Waliseren har vært uheldig de siste dagene, og også på gårsdagens etappe gikk han i bakken. Da klarte han å fortsette, men søndag var det altså over for 31-åringen.

Det skal dreie seg om et brudd på høyre kragebein for Sky-løytnanten.

Thomas fikk en drømmestart på touren, da han vant åpningstempoen i Düsseldorf. Deretter ble det fire dager i gul ledertrøye, før lagkompis Chris Froome tok over ledelsen på femte etappe. Før søndagens etappe var Thomas nummer to i sammendraget, bare tolv sekunder bak sin leder.

Dette er den andre Grand Touren på rad Thomas bryter. Han var Team Sky sin kaptein i Giro d'Italia i mai, og hang meget godt med på de første etappene. Også der veltet han, men forsøkte å fortsette. Etter tolvte etappe sa det stopp, og Sky-syklisten startet ikke den neste etappen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!