Thomas bytter klubb i kveld

BRUSSEL (Dagbladet): Celtic i Skottland og Sunderland med opprykksmuligheter til Premier League er i Brussel for å kjøpe Thomas Gill. Spiller han en god kamp for Drillos i kveld, kan han fort havne i mål på ball-øya allerede til lørdag.

- Både Celtic og Sunderland har sagt at de vil ha en keeper så fort som mulig, sier agent Knut N. Kristiansen til Dagbladet. - Så du vet aldri - Thomas kan fort komme til å bytte klubb før den britiske overgangsfristen går ut på fredag.

Forutsetningen for de britiske klubbenes Belgia-besøk var at Thomas Gill måtte spille for Drillos i kveld. Da det gikk i boks dro Celtic-folket rett til Brussel. Og i dag kommer Sunderland etter.

For å handle.

- Slik jeg har forstått det er interessen for Thomas meget stor. Det kan bli møter allerede i kveld, sier Knut N. Kristiansen.

Klar til å dra

- Det var veldig viktig for meg å bli tatt ut til denne kampen, sier Thomas Gill. - Går det bra kan jeg plutselig få realisert noe jeg alltid har ønsket - å spille fotball i Storbritannia. Og fordi kontrakten min med Duisburg går ut til sommeren er dette en fin mulighet.

- Så vidt jeg har forstått ønsker i hvert fall Sunderland å snakke med meg etter landskampen.

Thomas Gills kontrakt med Duisburg inneholder en opsjonsavtale på ett år for begge parter. Det vil si at den tyske Bundesliga-klubben per definisjon har rett til å holde Drillos-keeperen - like mye som Gill kan forlange en sesong til - ett år ut over kontraktstida. Men denne snubletråden på veien mot de britiske øyer løste Thomas Gill for tre måneder siden.

Da ble han nemlig enig med Duisburg om en overgangssum på to millioner kroner til sommeren.

- Jeg har hele tida forholdt meg til at et eventuelt klubbskifte skal skje etter denne sesongen. At Celtic og Sunderland gjerne vil ha en keeper før overgangsfristen på fredag er nytt for meg. Men jeg er klar, jeg - hvis den klubben som kjøper kommer til enighet med Duisburg.

- I så fall vil overgangssummen bli større.

Duisburg på vent

Hjemme i Duisburg ligger et kontraktsforslag på to nye sesonger i Tyskland. Det må Thomas Gill forholde seg til i morgen.

- Klubben har vært på meg og mast for å framskynde en avgjørelse. Og tilbudet er greit nok det. Men jeg har sagt til Duisburg at jeg ikke var villig til å ta stilling til noe som helst før etter Belgia-kampen.

- Når de hører om dette, skjønner de hvorfor, sier Thomas Gill.

- Tror du at de vil selge deg nå?

- Vanskelig å si. Men føler de at pengene er riktig så gjør de vel det når jeg sannsynligvis kommer til å gå uansett. Og fordi andrekeeperen i Duisburg er bra, er de godt dekket. Dette er spennende, sier Thomas Gill.

Men ikke så spennende at han kommer til å tenke på det mot Belgia. Fra 20.00 til 21.45 i kveld spiller nemlig Thomas Gill for VM-plassen i Drillos. For med fire landskamper fra før er det denne sjansen han har ventet på.

- Endelig skjer det noe, sier Thomas Gill.
- Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg.