LIGGER PÅ SYKEHUS: Kjelkehockeylandslagets Thomas Jacobsen ligger på sykehus i Canada etter en tøff takling i forrige uke. Nå fryktes det at Jacobsen kan bli lam fra halsen og ned. Dette bildet er fra 2009, etter at Jacobsen brakk ryggen i en innebandykamp.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LIGGER PÅ SYKEHUS: Kjelkehockeylandslagets Thomas Jacobsen ligger på sykehus i Canada etter en tøff takling i forrige uke. Nå fryktes det at Jacobsen kan bli lam fra halsen og ned. Dette bildet er fra 2009, etter at Jacobsen brakk ryggen i en innebandykamp. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Thomas er en positiv gutt, og skal kjempe seg gjennom dette

Kjelkehockeylandslaget sterkt preget etter stygg skade.

(Dagbladet): Torsdag i forrige uke ble Thomas Jacobsen (24) på kjelkehockeylandslaget sendt på sykehus etter en takling i kamp mot USA.

Jacobsen har i snart ei uke ligget på sykehuset i Calgary i Canada og i går meldte NRK at Jacobsen har mistet førligheten fra halsen og ned, men at det er for tidlig å anslå om lammelsen er midlertidig eller om den vil være varig.

- Thomas er en positiv gutt og har en god tro på at han skal kjempe seg gjennom dette. Hele laget er preget av det som har skjedd, sier landslagets manager Kent Nyholt til Dagbladet.

Thomas Jacobsen var en aktiv innebandyspiller for bare tre år siden. Etter en dramatisk innebandyulykke i 2008 ble han lam fra livet og ned.

Vil ha ham til Norge På under ett år trente han seg opp, og var klar for kjelkehockeylandslaget. Jacobsen debuterte på landslaget i oktober 2009 mot Italia, der han også scoret et av Norges mål.

- Jeg var på sykehuset i dagene etter ulykka og har snakket mye med ham. Dette er tøft, men han har fortsatt håp om at dette skal gå bra. Nå jobber vi med å få ham hjem til Norge, sier Nyholt.

- Legene ved sykehuset sier at de ikke har gjort noen nye funn og at det ikke kan konkluderes med noen ting, fortsetter Nyholt.

Vært gjennom mye likt Kjelkehockeylandslaget landet i går kveld på norsk jord.

- Mange på laget har vært gjennom en lik prosess selv, og det er klart det er vanskelig å se en lagkamerat ligge skadd på sykehus. Alle står samlet og ønsker Thomas alt godt, sier Nyholt.

GOD PÅ ISEN: Thomas Jacobsen er kaptein på kjelkehockeylandslaget. Dette bildet er fra paralympics i 2010. Foto: REUTERS/Richard Lam
GOD PÅ ISEN: Thomas Jacobsen er kaptein på kjelkehockeylandslaget. Dette bildet er fra paralympics i 2010. Foto: REUTERS/Richard Lam Vis mer

Jacobsen ble skadd i sluttminuttene i kampen mot USA. En amerikaner taklet Jacobsen forfra, og nordmannen fikk en smell i hodet og ble liggende på isen.

Nylig skrev Jacobsen følgende på sin Facebook-profil.

«Testingen viste ingenting. Men fortsatt stor usikkerhet, men har trua!»

I går skrev han:

«Tusen takk for all støtten jeg har fått. Veldig rørende. Tusen takk alle sammen!»

HAR FORTSATT HÅP: Kjelkehockeylandslagets manager Kent Hyholt sier til Dagbladet at Jacobsen fortsatt er positiv.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HAR FORTSATT HÅP: Kjelkehockeylandslagets manager Kent Hyholt sier til Dagbladet at Jacobsen fortsatt er positiv. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer