Thomas i skyggen av Tor Arne

STEINKJER (Dagbladet): Thomas Alsgaard er skuffet og frustrert tre uker før ski-VM i Lahti. I går tapte han for en stappmett Tor Arne Hetland.

- Det var ikke moro å gå i det hele tatt, sier Alsgaard etter å ha blitt avspist med sølvmedaljen på 30 km fri teknikk i NM. Blikket vender ned mot bruskorka han hele tida sitter og fikler med.

- Jeg var stiv allerede i oppvarminga. Det er fryktelig å stå på start på ei tremil og kjenne at det er nytteløst.

Alsgaard har ikke hatt noen god følelse i det hele tatt så langt i sesongen. Nå vil han ikke engang si at han er vårt største medaljehåp i VM.

- Det er frustrerende når det går tungt. Langrenn er nesten hele livet mitt, så det er ikke greit når det ikke fungerer, sier Thomas Alsgaard til Dagbladet.

Glad og mett

Ved siden av ham sitter en glad og mett gullmedaljevinner. Tor Arne Hetland spiste seg så kraftig opp før tremila, at han fikk det fryktelig tungt på den første runden.

- Det er viktig å spise godt før lange løp, men det var kanskje ikke så bra at jeg følte meg stappmett i morges. Heldigvis gikk det bedre etter hvert, smiler Hetland.

Han røper at menyen dagen før tremila besto av en kraftig lunsj med pasta og kjøttdeig, en stor burgermeny, middag med biff og bakt potet og mange brødskiver til kvelds.

Mot VM

Gårsdagens gull- og sølvmedaljevinnere velger ulik opplading i ukene som er igjen til VM: Alsgaard blir i Norge, mens Hetland drar på høydeopphold i utlandet.

- Jeg må se litt på hva jeg har gjort før, og bare prøve å jobbe videre. Det blir noen spennende og viktige dager nå, sier Thomas Alsgaard.

Han mener å ha størst gullsjanse på sprinten i det kommende VM.

Hetland hadde som mål før denne sesongen å kjempe seg til en plass på femmils- og sprintlaget. Nå er han aktuell på flere distanser.

- På en god dag tror jeg at jeg kan ta medalje i VM, sier Tor Arne Hetland.

<B>FRUSTRERT:</B> Sølv er nederlag for Thomas Alsgaard. I går fikk han grundig bank av Tor Arne Hetland.