Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thomas i storslag

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Noen sier det er på grunn av dama. Andre sier det er på grunn av hans egen vilje til å være best. Det alle er enige om, er at Thomas Alsgaard går mot en stor sesong i skiløypa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet var med Alsgaard da han ladet opp til dagens åpningsrenn med en prestisjekamp i tennis mot sin egen private smører, Hein Bergersen. Til tross for at vi fikk streng beskjed om å skrive at Alsgaard vant klart, må vi i anstendighetens navn fortelle at Alsgaard tapte tre strake sett med sifrene 1- 6, 1- 6, 1- 6.

- Men Hein fikk stryk i fotballtennis etterpå, ler Alsgaard.

Selv er Thomas tradisjonelt avmålt om egne ambisjoner. Derfor spurte vi flere av Alsgaards nærmeste om hvordan de ser på Alsgaards muligheter i OL-sesongen.

Struktur

Flere i langrennsmiljøet har ertende antydet at det er kjæresteforholdet med damelandslagets Rønnaug Schei som er årsaken til at Thomas har fått struktur på livet og ny treningsiver.

- Å nei, det er nok heller Thomas som har fått struktur på meg, smiler Schei, som selv hadde en tung sesong i fjor med mye sykdom.

- Men jeg har tro på Thomas i år. Jeg håper han slår til, sier hun.

Alsgaards personlige treningsrådgiver, Erik Røste, forteller at humøret og vinnerviljen er et tegn på at Thomas er i slag.

- Ja, han må være best. Hvis han er dårlig i noe, så hevder han alltid at han er Enebakk-mester i greina. På den måten er han jo best, iallfall i Enebakk, ler Røste som mener Alsgaard sjøl skal ha æren for å ha tatt et oppgjør med seg selv og funnet tilbake til treningsdosene og metodene som ga ham to OL-gull i Nagano i 1998.

- Jeg vil sammenlikne årets forsesong med den Thomas hadde i 1997. Også da begynte han tidlig og kom inn i den gode sirkelen med trening, sier Røste.

Slår svensken

Også den gamle skikongen Bjørn Dæhlie har hjulpet til med å få Thomas i gullform.

- Vi har snakket mye om hvordan han skal organisere seg best mulig. Der tror jeg det har vært en del å hente, og kanskje har jeg kunnet bidra for å bedre totalsituasjonen hans. Og du må ha en god totalsituasjon hvis du skal gå fort på ski. Det går på kommunikasjon og tilgjengelighet, sier Dæhlie til Dagbladet.

Bjørn har ikke hatt tid til å følge Thomas nært treningsmessig. Men han har hørt fra andre at naboen er i form.

- Jeg mener han ikke har vært godt nok trent de siste årene. Når han likevel har hevdet seg som han har gjort, kan du tenke deg hvordan han vil gå denne vinteren, med kroppen full av treningsøkter. Jeg tror vinteren vil bli en duell mellom Per Elofsson og Alsgaard, sier Dæhlie.

- Og jeg er overbevist om at Thomas kan vinne.

Ikke medaljefokus

Thomas har tre OL-gull fra før. Og mangler «bare fem» for å ta igjen Dæhlie på adelskalenderen.

- Medaljene i seg selv er ikke noen motivasjon for meg. Ikke det å bli tidenes olympier heller. Jeg kan i teorien holde på til OL i 2010, men for meg er det de små tingene jeg kan forbedre meg på som driver meg framover, sier Alsgaard.

Likevel: Alsgaard vet at det er fire distanser i OL i Salt Lake som er skreddersydd for ham.

- Jeg kan ta fire gull, men målet er ett. Sjansene er vel størst på stafetten, ler han.

Hele Norges coronakart