- Thomas må være gull for Norge

Inge Bråten håper Alsgaard får sjansen hjemme.

(Dagbladet.no): I går kveld fikk det svenske skiforbundet beskjeden. Thomas Alsgaard trekker seg umiddelbart fra sin halvtidsstilling som trener for det svenske landslaget.

Norske Inge Bråten er svenskenes hovedtrener. Han håper Norges Skiforbund griper sjansen når Alsgaard blir ledig på markedet.

- Ingen tvil, Thomas er den største profilen som finnes i langrenn. Han sitter på en erfaring som ingen andre i verden har. Det har vært gull for oss, og det må være gull for Norge.

Anbefales av Sverige

- Jeg håper han finner en plass i norsk langrenn. Jeg kan i hvert fall anbefale ham 100 prosent, sier Bråten til Dagbladet.no.

Bråten tror den tidligere VM- og OL-kongen ble frustert og lei av for hardt arbeidspress. Dessuten fikk fikk Alsgaard i november beinhard kritikk fra Mathias Fredrikson.

- Jeg beklager veldig at Thomas slutter, han har gjort en fordømt god jobb. Jeg tror det går på livssituasjonen til Thomas, og det kan gå på min lederstil. Jeg krever mye av de jeg har omkring meg, sier Bråten til Dagbladet.no.

- Dette føles litt Valla-aktig?

SLUTT I SVERIGE: Sverige-sjef Inge Bråten (t.v) gir Thomas Alsgaard (t.h) mye av æren for de tre svenske OL-gullene i Torino. Her er duoen sammen med tidligere Norge-sjef Bjørnar Håkonsmoen. Foto: Scanpix
SLUTT I SVERIGE: Sverige-sjef Inge Bråten (t.v) gir Thomas Alsgaard (t.h) mye av æren for de tre svenske OL-gullene i Torino. Her er duoen sammen med tidligere Norge-sjef Bjørnar Håkonsmoen. Foto: Scanpix Vis mer

- Hehe, jeg vil ikke bli noen ny Valla, men hvis det hopper av et par til etter Thomas så må vi stille det spørsmålet.

- Tror du Thomas gir seg fordi det har vært strid rundt ham?

- Det kan nok hende det har betydd noe, men jeg tror ikke det har vært avgjørende. Det har også vært skrevet at det har vært en konflikt mellom han og meg. Vi har har hatt forskjellig syn på noen saker. Han og jeg har sterke meninger, men vi har alltid funnet løsninger.

Stor ære for svenske OL-gull

Selv har Bråten slitt med sykdom og er blitt nødt til å lempe oppgaver over på Alsgaard i perioder. Sverige-treneren tar selvkritikk, han tror en halv stilling ble for lite til den jobben Alsgaard skulle gjøre.

- Han var bare deltidsansatt hos oss, og det var sikkert ikke riktig i sin tid. Men han kunne ikke jobb full tid, Thomas har en jobb ved siden av der han har boka full hele tida.

- Hva har Thomas bidratt med for Sverige?

- Han etterlater seg tre olympiske gullmedaljer for Sverige, Thomas fortjener stor ære for det. Og han har tilført veldig mye bra treningskultur i det svenske laget. Det har tatt lenger tid enn det vi håpet, i form av mye trening og bra trening, sier Bråten.

- Thomas må være gull for Norge

- Dere har ikke prøvd å få han til å ombestemme seg?

- Nei, Thomas er Thomas så det er ingen vits i å gjøre et forsøk å snu han. Når han har bestemt seg så er det endelig.

Sverige erstatter Alsgaard ved å flytte juniortreneren opp et hakk fram til sesongslutt.

Fortsatt er seks VM-medaljer målet for svenskene i VM i Sappore om fire uker.

Thomas Alsgaard har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelse i formiddag.

• Din kommentar: Er Alsgaard rett mann for det norske skilandslaget?

SLIK VI KJENTE HAM: Thomas Alsgaard knuste Brink og gikk inn til stafettgull i VM i Val de Fiemme vinteren 2003.