Thomas Ødegaard vil til Frankrike-VM

MARBELLA (Dagbladet): Strømsgodset- København 1- -2. To sesonger på benken i Rosenborg og Viking knuste ikke Thomas Ødegaard (27): - VM er en målsetting for meg, sier keeperen som er tilbake der han startet - i Strømsgodset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På grunn av fingerbrudd og prolaps spilte Thomas Ødegaard i går sin første kamp siden august under Skandinavisk mesterskap i Spania. Ikke siden nedrykkskampen mot Sogndal høsten 1995 har han dratt på seg Godset-trøya. Slikt virker ikke verdig en Frankrike-tur, men VM-ambisjonene er ikke bare tåkeprat, skal vi tro Strømsgodset-trener Dag Vidar Kristoffersen:

- Thomas hadde kjempet blant Norges tre-fire beste keepere om han ikke hadde dratt fra Strømsgodset.

  • I 1996 kjempet Ødegaard jevnt med Jørn Jamtfall helt til seriestart. Jamtfall ble landslagsaktuell samme sesong.
  • I fjor ble det benken i Viking da Thomas Myhre kom knallsterkt tilbake etter et år på skadelista og spilte seg til landslagsnivå og proffkontrakt.
  • Thomas må ta halve skylda for det første målet i går, men hadde fire høykvalifiserte redninger i en kamp som Godset slapp billig unna. Hans Erik Ødegaard dundret inn reduseringen etter corner-kluss 40 minutter før full tid.

- Jeg utviklet meg i Rosenborg. Lærte mye, sier han.

- Jeg dro til Viking under forutsetning om at jeg skulle spille. Følte meg lurt av klubben, sier Thomas.

Sjøl mener Ødegaard å holde klasse som tåler sammenlikning med de fleste norske målvoktere. Han har bare ikke fått vist det i match.

- Thomas mangler 50 kamper på høyt nivå. Det går an å ta igjen, sier Kristoffersen, som understreker at fjorårets førstekeeper Glenn Arne Hansen slett ikke har mistet tillit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer