Thomas Ødegaard vil til Frankrike-VM

MARBELLA (Dagbladet): Strømsgodset- København 1- -2. To sesonger på benken i Rosenborg og Viking knuste ikke Thomas Ødegaard (27): - VM er en målsetting for meg, sier keeperen som er tilbake der han startet - i Strømsgodset.

På grunn av fingerbrudd og prolaps spilte Thomas Ødegaard i går sin første kamp siden august under Skandinavisk mesterskap i Spania. Ikke siden nedrykkskampen mot Sogndal høsten 1995 har han dratt på seg Godset-trøya. Slikt virker ikke verdig en Frankrike-tur, men VM-ambisjonene er ikke bare tåkeprat, skal vi tro Strømsgodset-trener Dag Vidar Kristoffersen:

- Thomas hadde kjempet blant Norges tre-fire beste keepere om han ikke hadde dratt fra Strømsgodset.

  • I 1996 kjempet Ødegaard jevnt med Jørn Jamtfall helt til seriestart. Jamtfall ble landslagsaktuell samme sesong.
  • I fjor ble det benken i Viking da Thomas Myhre kom knallsterkt tilbake etter et år på skadelista og spilte seg til landslagsnivå og proffkontrakt.
  • Thomas må ta halve skylda for det første målet i går, men hadde fire høykvalifiserte redninger i en kamp som Godset slapp billig unna. Hans Erik Ødegaard dundret inn reduseringen etter corner-kluss 40 minutter før full tid.

- Jeg utviklet meg i Rosenborg. Lærte mye, sier han.

- Jeg dro til Viking under forutsetning om at jeg skulle spille. Følte meg lurt av klubben, sier Thomas.

Sjøl mener Ødegaard å holde klasse som tåler sammenlikning med de fleste norske målvoktere. Han har bare ikke fått vist det i match.

- Thomas mangler 50 kamper på høyt nivå. Det går an å ta igjen, sier Kristoffersen, som understreker at fjorårets førstekeeper Glenn Arne Hansen slett ikke har mistet tillit.