Thomas' revansj

Onsdag gjorde Thomas André Ødegaard sitt livs tabbe i UEFA-cupen. I går reddet han et viktig Lyn-poeng i den dramatiske nedrykningsstriden.

SKIEN (Dagbladet): Lyn-keeperen vartet opp med en serie feberredninger på Odd stadion.

- Jeg så ballen i mål, sier Odd-spissen Martin Wiig til Dagbladet om kjemperedningen til Ødegaard 25 minutter før slutt.

Den var avslutningen på en dobbeltsjanse til hjemmelaget, som startet med at Brede Bomhoff forserte 30 meter og fyrte løs. Ødegaard parerte skuddet, Wiig smelte til på returen og Lyn-keeperen fikk på mirakuløst vist slått skuddet over tverrliggeren til corner.

- Refleksredning

- Det var to viktige redninger. Skuddet til Wiig var knallhardt, og kom fra kort hold. Jeg så ikke at han skjøt, og fikk slått ballen over med en refleksredning. Den reddet nok det ene poenget i går, sier Ødegaard.

Etter tabbemålet mot PAOK hadde han det tungt med én gang, men la det bort.

- Nå tror jeg vi beholder plassen i tippeligaen. I hvert fall er det helt opp til oss sjøl. Poeng i Skien er bonus, og et nytt bevis på at vi fortsetter framgangen. Den skyldes først og fremst kameratskapet og entusiasmen som er i spillergruppa, sier Thomas André Ødegaard.

- Sterkt gjort

- Oppskriften er at vi bryr oss om hverandre, og har det gøy. Vi har sluttet å skule på hverandre, og står nå med tre seirer og to uavgjort på de fem siste kampene, sier Lyns spillende trener, Tommy Berntsen. Han har hele tida hatt tillit til Ødegaard som keeper, og nøler ikke med å berømme dobbeltredningen hans i andre omgang.

- Det er godt gjort av Thomas å komme så sterkt tilbake etter missen mot PAOK. Når han først skulle gjøre en feil, var det greit at han gjorde den der, sier Tommy Berntsen, som var nær ved å bli Odd-spiller i 1998.

- Det var veldig aktuelt siden jeg hadde hatt Tom Nordlie som trener i Skjetten. Da Lillestrøm kom på banen, ble det ikke noe av overgangen til Odd, sier Tommy Berntsen.

- Én seier til

Nå gjenstår to Ullevaal-kamper før status skal gjøres opp, mot Vålerenga og Lillestrøm.

- Vi trenger én seier til. 27 poeng er ikke nok. Uavgjort i går var helt greit. Vi var vel så gode som Odd i banespillet. Søndagens flomlyskamp mot Vålerenga blir en fotballfest. Vi gleder oss allerede, og får motivasjonen helt gratis, sier Tommy Berntsen til Dagbladet.

STORKAMP: Thomas André Ødegaard (liggende) har nettopp reddet forsøket fra Odds Martin Wiig. Ole Bjørn Sundgot følger med. - Jeg så ikke at han skjøt, og fikk slått ballen over med en refleksredning. Den reddet nok det ene poenget i går, sier Ødegaard.<p>