GOD START: Den norske midtstopperen Thomas Rogne scoret kampens eneste mål da IFK Göteborg slo Åtvidaberg med 1-0 i den svenske seriepremieren.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GOD START: Den norske midtstopperen Thomas Rogne scoret kampens eneste mål da IFK Göteborg slo Åtvidaberg med 1-0 i den svenske seriepremieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Thomas Rogne matchvinner i debuten

For IFK Göteborg.

Den norske midtstopperen Thomas Rogne scoret kampens eneste mål da IFK Göteborg slo Åtvidaberg med 1-0 i den svenske seriepremieren.

Midtstopperen gjorde sin første kamp for den svenske klubben etter overgangen fra engelske Wigan.

Etter 56 minutter sørget han for å heade inn 1-0 etter et frispark fra Sebastian Eriksson. Det skulle vise seg å bli kampens eneste mål. Dermed ble det en drømmedebut for 24-årige Rogne, selv om laget hans ikke imponerte.

- Det var et veldig godt innlegg, og da var det vanskelig å bomme der, sa matchvinneren etter kampen.

Vertene er spådd å kunne utfordre Åge Hareides Malmö om gullet, men fikk lenge tøff kamp av nedrykkstippede Åtvidaberg. Kampen var nervøs og ikke altfor velspilt, slik åpningskamper gjerne er. Premierenerver, mente vertenes trener Jörgen Lennartson.

- Vi følte vi hadde kontroll, men vi fikk ikke pasningsspillet i gang slik vi ønsket. Det var en ok kamp. Nå kan vi sove godt i natt, men vi vet godt at vi kan bedre enn dette, mente den tidligere Stabæk-treneren.

Også venstreback Haitam Aleesami, som kom fra Fredrikstad i vinter, fikk sin seriedebut for IFK Göteborg søndag. Begge de to nordmennene spilte hele kampen.

(NTB)