Thomas Rogne nærmer seg en overgang til Wigan

Skal på medisinsk undersøkelse i dag, melder Sky Sports.

KLUBBSKIFTE?: Thomas Rogne nærmer seg Wigan, melder Sky Sports. Her fra en pressekonferanse med U21-landslaget før EM i Israel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KLUBBSKIFTE?: Thomas Rogne nærmer seg Wigan, melder Sky Sports. Her fra en pressekonferanse med U21-landslaget før EM i Israel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den norske 22-åringen med en fortid i Stabæk fortsetter trolig ikke i Celtic, hvor han har vært siden 2010.

Rogne avslo det seneste kontraktstilbudet fra den skotske klubben, etter å ha startet bare åtte kamper forrige sesong. Rogne, som var med U21-landslaget til Israel, har sagt at han ønsker å spille førstelagsfotball.

Det kan altså bli i England, for nå melder Sky Sports at han skal vær svært nær en avtale med Championship-klubben Wigan.

Dermed kan det bli spill i Europa for Rogne den kommenede sesongen. Til tross for at Wigan som kjent rykket ned fra Premier League, vant de også FA-cupfinalen sensasjonelt mot Manchester City. Det gjør at de får en plass i Europa League.

Om Rogne består den medisinske testen blir han den Wigan-manager Owen Coyles andre sommersignering etter Chris McCann, melder Sky Sports.

Wigan debuterte på det øverste nivået i England så seint som i 2005. Den første kampen i Premier League tapte de 0-1 for Chelsea. Wigan ligger helt vest i området som kalles for stor-Manchester, og har i overkant av 80 000 innbyggere. Owen Coyles menn spiller sine hjemmekamper på DW Stadium, som har en kapasitet på drøy 25 000 tilskuere.

Coyle tok over som manager etter Roberto Martinez, som i sin tur erstattet David Moyes i Everton.