Thomas' siste måltid

Natt til i går disket Thomas Alsgaard opp med en treretters gourmetmiddag til kokkeverdensmester Charles Tjessem. Morgenen etter ble han slått ut av et magevirus.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): - Jeg føler meg mye bedre allerede. Jeg har ikke helt gitt opp å gå jaktstarten i morgen. Avgjørelsen blir tatt i løpet av dagen. Jeg har fått drukket mye i løpet av fredagen, og ikke kastet opp. Jeg har bare følt meg kvalm og hatt løs mage, sa Alsgaard til Dagbladet på telefonen fra sitt isolat i går kveld.

I går ettermiddag ble han flyttet fra det norske hotellet og to hundre meter opp i lia til nabohotellet.

Tar 24 timer

- Sjukdommen skyldes ikke matforgiftning. Jeg tror jeg hilste på og var i nærheten av nesten 1000 personer i løpet av onsdagskvelden etter tremila. Det var mye fulle folk i gatene som kom bort for å klappe meg på skuldre, og hostet og harket i nærheten av meg. Smitten kommer sikkert derfra.

Dagbladet kan dokumentere at det ikke er matforgiftning som er årsaken til at verdensmesteren ble sjuk. Vi var sammen med Thomas Alsgaard helt fram til klokka halv to på fredags morgen.

Landslagslege Hans Petter Stokke tilbakeviser også at Alsgaard pådro seg det han tror er en matforgiftning under det måltidet.

- Reaksjonen kom altfor tidlig til det. Vanligvis tar det cirka 24 timer til det slår ut, sa Stokke.

Terningkast seks

I fire strake timer herjet skiverdensmesteren over grytene. Før VM hadde Thomas drømt om å lage mat sammen med den ferske kokkeverdensmesteren Charles Tjessem. I stedet fikk Alsgaard utfordringen om å lage mat til Tjessem. Og Dagbladet var invitert for å dokumentere mestermøtet.

- Dette var fantastisk godt. Du får terningkast seks, Thomas. Jeg er imponert, skrøt Tjessem da forretten risotto med steinsopp og squashblomster var fortært.

- Bare seks. Det må kun være fordi det ikke finnes flere prikker på terningen, repliserte en meget munter Alsgaard.

Under middagen var det ingen tegn til at Thomas følte seg dårlig. Han var i strålende humør, og gikk inn i kokkegjerningen med hundre prosent innlevelse.

På det lille improviserte middagsselskapet var det åtte inviterte, Thomas Alsgaard med samboer Rønnaug Schei, Oro-kokk Terje Ness og samboeren Ina Simonsen, Dagbladets Ole C.H. Thomassen og undertegnede Per Angell Berntsen, samt Charles Tjessem og kokkekollega Ole Vesteng.

Ingen av de sju andre gjestene som smakte på maten, hadde blitt syke i løpet av gårsdagen.

- Jeg følte meg litt uggen hele kvelden og småkvalm da jeg la meg, sa Alsgaard i går kveld.

I flere timer i løpet av ettermiddagen i går løp ryktene i Val di Fiemme om at Alsgaard hadde blitt matforgiftet av mesterkokkene Tjessem og Ness. Derfor måtte en redusert Alsgaard rykke ut og dementere at han kunne ha blitt sjuk på grunn av de to matkjendisene.

- Det sier seg selv at verken Terje eller Charles har noe med dette å gjøre, og det er synd at deres gode navn og rykte skal stå på spill. Det var jo jeg som lagde maten, ler Thomas.

- Flink

For det var en gedigen middag Alsgaard hadde stelt i stand.

Allerede klokka fire på ettermiddagen var han ute på handletur på de mange lokale råvareperlene som finnes i Val di Fiemme.

Matlaginga er en lidenskap for Alsgaard, og han røper at han ofte eksperimentere på kjøkkenet hjemme.

- Faktisk lager jeg ofte treretters middag til meg selv. Jeg må jo teste ut maten på meg selv, før jeg eventuelt serverer den til andre.

Det Alsgaard serverte på torsdag kveld, falt i god smak hos mesterkokkene Tjessem og Ness.

- Thomas er flink til å lage mat, er deres samtstemte konklusjon.

I FYR OG PANNE: Alsgaard legger siste hånd på de stekte squashblomstene, overvåket av Terje Ness som bare var rådgiver da Alsgaard disket opp med treretters middag til kokkeverdensmester Charles Tjessem.
BORTSKJEMT: Torsdag kveld ble samboer Rønnaug Schei bortskjemt av Thomas.