«Thomas står mot Spania»

Både Nils Johan Semb og Erik Thorstvedt bekrefter at Thomas Myhre (26) er Norges første-keeper i EM - men selv våger ikke Myhre å tro helt på det.

- Jeg er selvsagt veldig optimistisk, men foreløpig har ingen fortalt meg at jeg skal stå mot Spania i EM-åpningen 13. juni. Fortsatt er det veldig jevnt mellom Frode (Olsen) og meg, så jeg tar ikke av selv om jeg ble vist tillit mot Italia, sier Thomas Myhre til Dagbladet.

Men Thomas kan ta med seg følgende setning fra keepertrener Erik Thorstvedt inn i de to rolige dagene landslagsgutta nå er lovet:

- Thomas står mot Spania.

Så skulle den saken være avklart.

Fikk beskjed fredag


Klokka 16 fredag fikk han vite at han var foretrukket foran Frode Olsen.

Likevel har han ikke i ett sekund latt seg friste til å være brautete av den grunn. Heller ikke etter 90 solide minutter i går.

- Frode og jeg har et kjempeforhold både på og utenfor banen, og jeg skjønner at han er skuffet. Men jeg synes ikke synd på han, vi er toppidrettsutøvere, og en av oss måtte bli vraket. Og vi mener selvsagt begge at vi er den beste keeperen. Noe annet ville jo vært helt feil, sier Myhre.

Vil vekk


Han nekter å slå seg til ro med at han er førstekeeper i EM. Det skal ikke bli noen sovepute.

Myhre har to år igjen av kontrakten med Everton, som er villig til å selge nordmannen for rett pris.

Derfor blir EM et viktig utstillingsvindu for 26-åringen.

- Rune Hauge styrer dette for meg. Selv har jeg alle tankene rettet mot EM og vil ikke vite om noe før etter at mesterskapet er over. Men hvis jeg får spille, så er det naturligvis ikke negativt for meg. For jeg har veldig lyst til å få en avklaring om framtida mi, sier Myhre.

Videre utleie eller salg til 1. divisjonsklubben Birmingham tror han ikke er sannsynlig.

- Ettersom de ikke rykket opp, har de nok ikke råd til å kjøpe meg.

STÅR MOT SPANIA: Thomas Myhre gjorde et solid inntrykk mot Italia. -Thomas står mot Spania, sier keepertrener Erik Thorstvedt.