Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thomas sviktet - Odd-Bjørn vant

BEITOSTØLEN (Dagbladet.no): Da Thomas Alsgaard bare var en skygge av seg selv, ble det vill kamp om plassen på det øverste trinnet på seierspallen. Vinner: Odd-Bjørn Hjelmeset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rå avslutning i den siste motbakken skaffet Hjelmeset overtak og seier i åpningsrennet (15 km klassisk). Det var for så vidt ikke uventet. Vestlendingen blir en mer og mer komplett klassiskløper for hvert år som går.

- I sommer har jeg satset mest på å bli bedre i staking. Jeg tapte for mye på det sist vinter. Nå ser det endelig litt bedre ut, sier Odd-Bjørn til Dagbladet.no.

Kreftene kom til sin rett i vindkulene på Beitostølen. Han lå i tetsjiktet hele veien, men avsluttet råest av alle og slo Espen Bjervig med halvsekundet.

- Lettelse

Nettopp Bjervig er verdt noen ord. I vår ble han vraket fra landslaget etter en miserabel sesong. Det misrebale hadde sin åpenbare forklaring i at Espen var i en særdeles vanskelig livssituasjon for en toppidrettsutøver. Samboeren hans ble hardt skadd i en trafikkulykke, og med et lite barn å ta hånd om var det ikke så enkelt å satse alt på idretten.

Nå er situasjonen en annen. Samboeren er frisk igjen og Espen har igjen kunnet ofre seg for karrieren. Innsatsen i dag viser at han har gjort det meste riktig. Belønningen er en plass på verdenscuplaget som drar til Finland til uka.

- Deilig å slippe å ha kniven på strupen når det gjelder kvalifiseringer. Nå kan jeg slappe litt av og konsentrere meg om det som skal skje videre utover vinteren, sier Espen.

Han var avhengig av en knallstart på sesongen - og fikk det.

Dårlig dag på jobbe

Thomas Alsgaard derimot var ikke avhengig av noe som helst og tok derfor tiendeplassen med et smil.

- Noen dager er det bare sånn. Kroppen funker ikke, sier Thomas.

- Blir du ikke urolig av å være så langt bak de beste?

- Nei, jeg vet at grunnlaget er godt, veldig godt. Formen kommer. Og jeg tror fortsatt det skal være morsomt å hete Thomas Alsgaard og være langrennsløper denne vinteren, sier han.

Hele Norges coronakart