Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thomas velger vin framfor Norge

Skinstad tok kontakt og fikk nei.

Thomas Alsgaard kunne fått jobben som ny norsk langrennssjef for skigutta om han hadde ønsket den, men velger heller å flytte til Frankrike for å dyrke sin interesse for vin.

Den ferske sportssjefen i langrenn, Åge Skinstad, var i går i telefonisk kontakt med Alsgaard, men kunne kjapt stryke den gamle skiheltens navn på lista over aktuelle kandidater til å ta over den ledige jobben etter Krister Sørgård.

-  Thomas ga beskjed om at han ikke er aktuell for noen heldtids trenerjobb for Norge, bekrefter Skinstad overfor Dagbladet.

Og fortsetter:

-  Han hadde en del andre ting han heller ville bruke tida si på. Uten at jeg vet hva det er.

Etter det Dagbladet kjenner til har Thomas Alsgaard og kona Rønnaug bestemt seg for å flytte til Frankrike for minimum ett år fra høsten av. Der skal vinelskeren Alsgaard studere og fordype seg i sin vinens mange hemmeligheter.

-  Fortsetter i Sverige

Det ville ikke latt seg kombinere med å være tungt reiesebelastet landslagssjef for de norske langrennsgutta, men lar seg greit kombinere med en trenerrolle i det svenske landslaget.

BLIR OG FLYTTER: Thomas Alsgaard fortsetter suksessjobben i Sverige, men tar med seg kona og flytter til vinlandet Frankrike. -  Vi har havnet på helt andre vinnivåer etter at Thomas begynte i Sverige, sier Inge Bråten. Foto: Torbjørn Grønning
BLIR OG FLYTTER: Thomas Alsgaard fortsetter suksessjobben i Sverige, men tar med seg kona og flytter til vinlandet Frankrike. - Vi har havnet på helt andre vinnivåer etter at Thomas begynte i Sverige, sier Inge Bråten. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Svenskenes norske landslagstrener, Inge Bråten (57), bekreftet i går kveld overfor Dagbladet at det i øyeblikket ligger an til at Alsgaard fortsetter som trener i Sverige.

-  Det er ikke formelt klart ennå, men etter de SMS-ene jeg fikk av Thomas i påsken tyder alt på at han fortsetter hos oss.

Bråten har fått merke Alsgaards store interesse for gode viner.

Dyrere vin

-  Vi har havnet på helt andre vinnivåer etter at Thomas begynte i Sverige. Prisen på flaskene har gått betraktelig opp, sier Bråten og ler.

Den tidligere norske langrennssjefen har forlenget sin avtale som svensk sjef til over Vancouver-OL i 2010. En forlengelse av avtalen med Alsgaard vil dreie seg om ett år.

-  Jeg skulle gjerne signert Thomas for de neste 20 åra, men han er en type som nok foretrekker ett år av gangen. Det er helt greit for oss, sier Bråten.

-  Til Norge på sikt

Thomas velger vin framfor Norge

Han ser ikke bort fra at Alsgaard en gang i framtida vil la seg friste til å bli landslagssjef i Norge. At det er timingen som er det største hinderet denne gangen.

-  En av grunnene til at han er trener i Sverige er nok med tanke på at han på sikt kan tenke seg å bli trener hjemme i Norge. Men det kan være lurt å starte et annet sted først. I Norge er det stort press å være sjef for nasjonalidretten langrenn. I Sverige står ikke langrenn like sterkt, og man får jobbe mer i fred, sier Inge Bråten.

Den svenske landslagssjefen ser også på muligheten for at flere av hans beste løpere kan flytte til mellom-Europa.

-  Det vil være en fordel med tanke på høydetrening. Dessuten vil det være kort vei til de fleste konkurransene til vinteren. Det gjelder å tenke i nye baner, og dette er noe vi ser på. Kanskje flytter vi hele banden nedover, sier Inge Bråten.

NB!
Dagbladet fikk ikke tak i Thomas Alsgaard for en kommentar i går.

SLUTTER: Krister Sørgård.
PAR: Inge Bråten er glad Alsgaard fortsetter i jobben.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling