Thomas ville ikke bryte

LAHTI (Dagbladet.no): Thomas Alsgaard knakk sammen midtveis i 15 km, men nektet å bryte sjøl om kroppen slett ikke fungerte.

Etter knapt åtte kilometer var Thomas tom etter en god start og tidlig ledelse. Han stoppet helt opp og hvilte seg på stavene.

Men bryte ville han ikke. For han husker fortsatt godt oppstyret som kom etter at han ga seg midtveis på Lillehammer for omlag et år siden.

- Det koster ti ganger mer energi å bryte enn å gå i mål, sier Thomas.

Om to dager skal Thomas etter planen gå to 10 kilometere i jaktstarten. Alsgaard er tittelforsvarer på distansen fra Ramsau-VM i 1999. I mellomtida prøver det norske legeapperatet å finne ut om det feiler 29-åringen noe fysisk.

Foreløpig har ikke langrennslege Knut Gabrielsen rukket å ta en legesjekk på Thomas.

- Jeg har ikke snakket med Thomas ennå, sier han til Dagbladet.no.

Uansett var dagens nedtur og 17. plass en stor overraskelse på alle i langrennsmiljøet, inkludert Thomas sjøl.

- Det var full stopp. Jeg var stokk stiv i alle musklene. Jeg måtte bare komme meg rundt så jeg slapp TV-kameraene, sier Thomas.

Overfor NTB sier Thomas' tidligere trener Erik Røste at Alsgaard trolig fortsatt kan hevde seg i VM. Kanskje allerede lørdag.

- De aller fleste løpere kunne man avskrive etter dette, men det vil jeg ikke gjøre med Thomas. Han er en spesiell og utradisjonell utøver, sier Røste.

UTSLITT: Thomas Alsgaard hadde en vond dag i Lahti.