- Thor, alle doper seg. Vi gjorde det alle sammen

Armstrong innrømmet alt til Hushovd halvannet år før Oprah.

INNRØMMET DOPING: Allerede i mai 2011 fortalte Lance Armstrong til Thor Hushovd at han dopet seg i sin karriere. Det var halvannet år før Oprah Winfrey og hele tilståelsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
INNRØMMET DOPING: Allerede i mai 2011 fortalte Lance Armstrong til Thor Hushovd at han dopet seg i sin karriere. Det var halvannet år før Oprah Winfrey og hele tilståelsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen kommer Thor Hushovds biografi i bokhandelen, men allerede i dag har pressen fått lese. I boka forteller Hushovd at Lance Armstrong innrømmet doping overfor ham i California - halvannet år før han tilsto alt på Oprah Winfreys show.

Hushovd ble invitert av Armstrong til USA i mai 2011, og reiste. Der hadde Tyler Hamilton nylig kommet med tøffe beskyldninger mot sin gamle lagkamerat via «60 minutes», og det ble et tema rundt middagsbordet.

- Vi kom inn på beskyldningene fra Tyler Hamilton da Lance helt uoppfordret innrømmet at han hadde dopet seg. «We all did it,» sa han. Jeg trodde ikke det jeg hørte. Han satt der og sa rett ut at han brukte dop! Han bekreftet det Hamilton og senere mange med ham skulle fortelle: At Lance Armstrong ikke vant som ren utøver. Alle seirene i Tour de France var vunnet på juks. Mulig han merket at jeg ble overrasket og paff, for han så på meg, trakk på skuldrene og sa: «Thor, alle doper seg.», forteller Hushovd i boka.

Angrer Grimstad-gutten skriver at han på dette tidspunktet ikke lenger stolte på sin gamle venn, etter alt som var kommet fram. Likevel kom innrømmelsene uventet på ham, og spesielt hvordan Armstrong framsto som om han ikke syntes dette var noen stor sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer