Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thor de France

Treneren til Thor Hushovd er redd for å ødelegge killerinstinktet til nordmannen. Derfor får Thor frie tøyler av lagledelsen under Tour de France.

Trener Denis Roux ser at Thor har kapasitet til å vinne enkeltetapper.

- Han skjønner at jeg har vinnerinstinkt. Det er han redd for å drepe. Derfor får jeg mine sjanser under Touren, forteller Thor Hushovd til Dagbladet.

Sjefen i profflaget Credit Agricole, Roger Legeay, ser på Thor som lagets krumtapp - derfor får Thor frihet til å tråkke til på sykkelen.

- Gjør jeg en bra prolog og ligger all right an i sammendraget den første uka, får jeg mine sjanser til å gå for etappeseirer, sier grimstadgutten før verdens største sykkelritt.

Tour de France-debutanten har sannsynligvis størst mulighet til å vinne på den åtte kilometer lange prologen i Dunkerque lørdag.

Ti beste

- Der har jeg mål om å bli blant de ti beste. Men styrken min ligger også i spurten. Er jeg med der, kan alt skje, påpeker han.

Credit Agricole har sterke navn som Bobby Julich (nr. 3 i 1998) og Stuart O'Grady (tidligere etappevinner i touren) på startstreken. Thor er klar for å trå til som hjelperytter for dem om resultatene ikke går hans vei.

Thor Hushovd kjørte inn til seier i Postgiro Open i Göteborg for drøye to uker siden.

Livs form

- Jeg er i mitt livs form, og skulle ønske prologen var i dag. Jeg gleder meg til å komme i gang, forteller Thor.

Han skal sykle 3462 kilometer på 20 dager, med sju tøffe fjelletapper inkludert. Et tre ukers blodslit.

- Jeg gruer meg ikke, men jeg får helt sikkert mine dager da jeg hater og lurer på hva jeg driver med, spår Thor Hushovd.

Thor holder dobbeltvinner Lance Armstrong som favoritt. Selv håper han på å fullføre rittet.

- Først da er du blitt syklist, sier han.

tor.viskum@dagbladet.no

<B>TRÅKKER TIL: </B> Thor Hushovd kjørte inn til seier i Postgiro Open i Göteborg for drøye to uker siden. Nå får Grimstadgutten frie tøyler i verdens tøffeste sykkelritt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media