I BRUDD: Thor Hushovd prøvde å gå alene i brudd med få runder igjen. Han ble imidlertid hentet inn av Philippe Gilbert og Fabian Cancellara da det gjensto to runder under gårsdagens Sørlandsparken Grand Prix. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
I BRUDD: Thor Hushovd prøvde å gå alene i brudd med få runder igjen. Han ble imidlertid hentet inn av Philippe Gilbert og Fabian Cancellara da det gjensto to runder under gårsdagens Sørlandsparken Grand Prix. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

Thor drømmer om ny VM-triumf

- Løypa passer meg bra.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Thor Hushovd klarte ikke å holde følge med Fabian Cancellara og Philippe Gilbert på den siste runden av gårsdagens criteriumsritt i Sørlandsparken Grand Prix.

Til det var bena for slitne etter et beinhardt Tour de France.

Hushovd gledet seg imidlertid over de 50 000 fremmøtte som skapte en elektrisk stemning rundt hele løypa. Nå ser han frem til VM i København i september der han skal forsvare tittelen fra fjorårets mesterskap i Australia.

Ikke umulig - Jeg kommer til å bygge opp formen bra til det løpet, og når jeg klarte det i fjor kan jeg klare det i år også. Vi får se, men det er absolutt mulig, sa Hushovd etter gårsdagens ritt.

Årets VM går like utenfor København. Hushovd mener løypa passer ham bra.

- Løypa passer meg bra, og jeg kan ta den, selvfølgelig. Men det er vanskelig å ta den to år på rad.

Han har imidlertid syklet mange ritt i år, og før han begynner oppladninga skal han ha en liten ferie.

MED DATTERA: Thor Hushovd sammen med dattera Isabel etter gårsdagens ritt, Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
MED DATTERA: Thor Hushovd sammen med dattera Isabel etter gårsdagens ritt, Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Jeg må nullstille meg etter Touren, hvile meg litt hjemme før oppladninga begynner.

Ville vinne Hushovd var småskuffet over 3. plassen på gårsdagens ritt. Han hadde, selvsagt, lyst til å vinne foran sørlandspublikumet.

- Jeg hadde jo lyst til å vinne, men det hadde alle andre også når det var så mye folk og en så utrolig stemning her.

I feltet satt verdensstjerner som Philippe Gilbert, Fabian Cancellara, Edvald Boasson Hagen og Richie Port.

- Jeg blir stolt av å ha de med hit når Norge viser seg på denne måten. Det var en enorm entusiasme og glede her i dag. Været la heller ikke noen demping på stemninga, sa Hushovd før han måtte opp på podiet sammen med dattera Isabel (2).