- Thor er sulten

Kvålsvoll tror på etappeseier i dag.

HVEM ER BEST?: Duellen mellom Thor Hushovd og Mark Cavendish avgjøres i dag. Atle Kvålsvoll tror Thor Hushovd seirer. Foto: AP Photo/Bas Czerwinski
HVEM ER BEST?: Duellen mellom Thor Hushovd og Mark Cavendish avgjøres i dag. Atle Kvålsvoll tror Thor Hushovd seirer. Foto: AP Photo/Bas CzerwinskiVis mer

• Følg den siste etappen i vårt livestudio NÅ!

(Dagbladet.no) I dag skal det hele avgjøres! Kampen om den gule trøya er avgjort, men kampen om den grønne trøya er langt fra avgjort.

Thor Hushovd, «oksen fra Grimstad», leder med 25 poeng til Mark Cavendish før dagens avgjørende etappe på Champs Elysées.

Atle Kvålsvoll tror Thor er sulten på en ny ettappeseier på spurternes eldorado - Champs Elysées.

- Spurten på er rask og hurtig. Alle rundene går fort, og den siste går spesielt fort.

- Jeg har snakket med han gjennom tekstmelding. Han gleder seg til siste dagen, og vet hva det går ut på, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

Gårsdagens etappe tok mye krefter fra de fleste rytterne, men Kvålsvoll tror Thor har litt mer krutt i støvlene.

- Thor er som alle andre sliten, men han er innstilt på å ta frem det lille som er igjen og forskyve smerten til han er i mål. Thor er sulten på en ny seier på Champs Elysées.

Oppskriften for seier er klar, men mye avhenger av Thors opptrekkere som har fått mye kritikk for innsatsen de har lagt ned for Thor.

- Blir spennende å se om laget klarer å ta ut det siste. Brett Lancaster og Andreas Klier blir nøkkelpersoner, og jeg håper de kan være «sjåfører» slik at Thor kan slappe av på hjulet hans frem til den siste svingen, sier Kvålsvoll.

- Alternativet er at Thor sitter på hjulet til Cavendish, men da har vi sett at det blir veldig vanskelig.

- Jeg tror han klarer det, men det viktigste for meg er at han får tatt ut sitt potensiale, og ta ut spurten maksimalt med timingen. Det blir en kamp mellom Thor og Cavenish. Men Thor kan klare det, sier Kvålsvoll.