- Thor har ikke ringt, det er et godt tegn

Hushovd-hjelper før dagens etappe.

Følg dagens etappe direkte på Dagbladet.no fra kl. 12.50!

AUTUN/OSLO (Dagbladet.no): Thor Hushovd fikk akutt ryggtrøbbel på gårsdagens etappe, etter en tissepause fra setet. Trener Atle Kvålsvoll fortalte om visne bein, og manuellterapeut Tom Skjønnhaug forberedte seg på en hastereise fra Drammen til Frankrike.

I dag har Skjønnhaug ikke hørt et pip fra det norske tourhåpet. Lite gleder mer.

- Thor har ikke ringt, det er et godt tegn. Vi planla alt i går, vi snakket lenge sammen. Og jeg har stått stand by siden i dag tidlig. Hvis han hadde ringt hadde jeg dratt med en gang, sier Skjønnhaug til Dagbladet.no.

Falt også i Italia

Ryggeksperten hjalp Hushovd i rittet Daugpiné Libéré før touren, da han sleit med liknende ryggtrøbbel etter et møte med asfalten i giroen.

- Jeg synes dette lover godt, da har de kanskje fått løst det opp i går kveld. Dette er litt samme skade som da han var hos meg etter at han ramlet i Italia, sier Skjønnhaug.

Dagens etappe er flat, og dermed en Hushovd-etappe. Manuellterapeuten tror uansett ikke 29-åringen fra Grimstad er helt smertefri uansett hvor godt Credit Agricoles osteopat har jobbet i dag tidlig og i går.

AVSLUTTET MED SMERTER: Hushovd hadde vondt i ryggen under hele gårsdagens etappe. At han ikke har tilkalt terapeut fra Norge er gode nyheter i dag tidlig. Foto: Heiko Junge/Scanpix
AVSLUTTET MED SMERTER: Hushovd hadde vondt i ryggen under hele gårsdagens etappe. At han ikke har tilkalt terapeut fra Norge er gode nyheter i dag tidlig. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

- Setter dette Thor mye tilbake framover?

- Hvis han må konsentrere seg om å sykle, hvis han kjenner at det gjør vondt, da tar det mye energi fra ham. At han får en smertefri dag i dag er å tro på julenissen. Men litt kan kan tåle, hvis han er myket opp, sier Skjønnhaug.

- Ingenting tyder på at touren er ødelagt nå?

- Det tror jeg ikke. Hvis det akkutte blir borte, det som gjør ham redd og usikker, så kan han leve med det. Thor blir ikke umiddelbart bra, han kjenner det sikkert og vil få gjentatte behandlinger i dagene framover, sier terapeuten.

Gul og blå skinke

Han regner med at Hushovd melder seg på telefonen før start i dag. Ryggeksperten ble ikke overrasket da syklisten fikk trøbbel i går, et fall som på tirsdag får ofte følger.

- Jeg så han falt på tv, han slo den samme skinka gul og blå. Da fikk jeg bange anelser, sier han til Dagbladet.no.

Det ble i går spekulert i at Hushovd hadde pådratt seg en skiveutglidning, men det ble avkreftet av Kvålsvoll allerede i går kveld. Da var treneren positiv til Hushovds deltakelse på touren videre.

- Thor har ikke ringt, det er et godt tegn

I dag tidlig skriver Kvålsvoll i en sms til Dagbladet.no at Hushovd kjenner resultatene av den intensive behandlingen i går kveld og i dag tidlig.

- Han føler seg litt bedre, men vet ikke hvordan det blir når han skal makse i spurten. Det vil etappen vise.