TØFF OPPGAVE: Thor Hushovd sliter med luftveiene før dagens tokt opp Pyreneene. Også Edvald Boasson Hagen (t.v) er forkjølet. Foto: Heiko Junge/Scanpix .
TØFF OPPGAVE: Thor Hushovd sliter med luftveiene før dagens tokt opp Pyreneene. Også Edvald Boasson Hagen (t.v) er forkjølet. Foto: Heiko Junge/Scanpix .Vis mer

- Thor har problemer med å puste

I dag skal rytterne over fjell på 2115 m.

||| • Tour-studio fra kl. 11.40: 16. etappe, 199,5 km til Pau

(Dagbladet): Tour de France er inne i det aller vanskeligste partiet, og for Thor Hushovd er det langt fra ideelt at han har pådratt seg en forkjølelse.

Trener Atle Kvålsvoll snakket med den grønne trøye-toeren seint i går kveld.

- Han var verken bedre eller dårligere. Forhåpentligvis er det litt bedre i dag. Han føler seg veldig sprek muskulaturmessig, han er i knallform. Men han har litt problemer med å puste, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

Det er fire fjellpass på klatreetappen, det tredje er det beryktede Tourmelet-fjellet på 2115 meter.

- I dag får rytterne brynt seg bra. Jeg håper og tror at Thor kommer seg greit gjennom.

EN VANE: Trener Atle Kvålsvoll mener Thor Hushovd er i så god form at han håndterer å være forkjølet opp fire fjellplass. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
EN VANE: Trener Atle Kvålsvoll mener Thor Hushovd er i så god form at han håndterer å være forkjølet opp fire fjellplass. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Er du bekymret på grunn av forkjølelsen?

- Nei, jeg tror han er så sprek at selv om han er forkjølet så tror jeg det går bra. Så blir det hviledag i morgen. Målet er å komme gjennom i dag, hvile i morgen og bli kvitt forkjølelsen.

Kvålsvoll tror det meste er gjort for Hushovd dersom han klarer å bite seg fast gjennom de to første fjellene, helst i en mellomgruppe.

- Det er dessverre blitt en vane for Thor, å bli forkjølet i touren. Jeg håper han berger, det er flere som sliter med det samme.

Olympiatopptreneren så Alberto Contador smelle til da Andy Schleck trøblet med kjedet i går, og forventer at Saxo Bank-rytteren går for revansj etter at han mistet den gule trøya.

- Andy Schlek kommer til å angripe, men det er kanskje best på torsdag. Da avsluttes etappen på en topp, sier Kvålsvoll.

Han er ikke nådig når han skal beskrive Contadors oppførsel, som spanieren allerede har beklaget via YouTube.

- Det var dårlig gjort, det må jeg si. Selv om Contador har bedt om unnskyldning synes jeg det var utrolig dårlig.

UTROLIG DÅRLIG: Kvålsvoll mener Contador aldri burde kjørt fra Schleck da han mistet kjedet på sykkelen. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
UTROLIG DÅRLIG: Kvålsvoll mener Contador aldri burde kjørt fra Schleck da han mistet kjedet på sykkelen. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Vis mer