Thor Hushovd ble nummer to

Robert McEwen vant sin andre etappeseier i Tour de France. Thor Hushovd ble nummer to dagens etappe

Følg touren direkte!Etter et velt for noen dager siden og med et vondt kne vant Robert McEwen (Lotto) innspurten på dagens niende etappe.

Kurt Asle Arvesen falt og var dermed ute av jakten på ledertrøyen.

Den estiske sprinteren Jaan Kirsipuu har for øvrig trukket seg fra sykkelrittet, melder NTB

35-åringen vant første etappe forrige søndag i en massespurt foran Robbie McEwen og Thor Hushovd. 30 kilometer ut på tirsdagens etappe sto Kirsipuu av for godt i årets ritt.

Håper på brudd

Dagens etappe startet i Saint-Léonard-de-Noblat til Guéret, er 160,5 kilometer lang, og inneholder tre sprinter underveis. Det høyeste punktet er på drøye 800 meter, og den danske sykkeleksperten Rolf Sørensen tror dette fort kan bli dagen da et brudd får kjøre alene helt fram til mål.

For sprinterne og Thor Hushovd blir det derfor viktig å henge med fram til etappens siste tredjedel. Kurt Asle Arvesen håper derimot på et brudd. For allrounderen passer dagens etappe perfekt.

- Jeg håper på muligheten for å gå i brudd. Klarer jeg det, kan alt skje, sier 29-åringen

Seks mils hvile

Det høyeste punktet ligger på tett opp mot 800 meter, og løperne må klatre over 400 meter.

Thor Hushovd tror også han kan være med å kjempe i toppen, selv om dette er den første kuperte etappen i Tour de France, og han normalt ikke skal ha all verden å bidra med.

- Jeg tror absolutt jeg kan være med helt der fremme også i dag. Formen er veldig god nå, og hviledagen har gjort meg godt. Jeg kan gå helt til topps, men da skal ting fungere, sier Hushovd til Dagbladet.no.

Dagen i går ble ikke bare brukt til restitusjon for Hushovd. I følge Agderposten la nordmannen ut på en seks mil lang «kosetur» - for å holde kroppen i gang.

- Det har vært en deilig avslappende dag. Beina føles bra, og vi har fått massasjen som det ikke ble tid til etter søndagens etappe, fortalte Thor til Agderposten.

Sendt hjem

Hviledag eller ei - det er få Tour-stunder som forløper helt uten dramatikk. I går ble to ryttere - Stefano Casgranda og Martin Hvastija - sendt hjem fordi de er under etterforskning for dopingbruk.

- Årets Tour har vært svært rolig, og vi ville ikke at det skulle bli forstyrret av disse rytternes nærvær, sier Tour de France-direktør Jean-Marie Leblanc til AP.