Thor Hushovd brøt i Frankrike

Usikkert hva det betyr for Tour de France.

STO AV: BMCs Thor Hushovd brøt etapperittet Critérium du Dauphiné i dag. Foto: Doug Pensinger / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
STO AV: BMCs Thor Hushovd brøt etapperittet Critérium du Dauphiné i dag. Foto: Doug Pensinger / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd (35) sto av under den siste etappen av etapperittet Critérium du Dauphiné i dag.

Holdt snaue sju mil
Ifølge rittets offisielle nettside sto nordmannen av i langesonen drøyt 68 kilometer ut på den knalltøffe avslutningsetappen.

Også flere andre ryttere sto av i det sprutende regnværet i Frankrike.

Hushovds lagkamerat Ivan Santaromita, samt David López (Sky) og Omega Pharma-duoen Sylvain Chavanel og Pieter Serry valgte å bryte rittet da syklistene nådde matstasjonen ved Le Lauzet-Ubaye. Da gjensto omtrent 80 kilometer av etappen

TV2-ekspert og sykkelguru Johan Kaggestad er ikke bekymret for Hushovd til tross for at han brøt.

- To muligheter
- Det er to muligheter. En er at han er utslitt, ikke orker mer og synes det er meningsløst. Den andre er at han har fått beskjed om ikke å risikere noe, ikke slite seg ut i dette været og dermed øke risikoen for å pådra seg en infeksjonssykdom, sier han under sendingen av rittet på TV 2 Sport.

Thor Hushovd har slitt med formen i år, og hatt det mye vondt den siste uka. Han viste tegn på form da han ble nummer fire på den tredje etappen av Critérium du Dauphiné, men resten av etapperittet har vært mer eller mindre et mareritt for eks-verdensmesteren.

Han har flere ganger kommet inn rundt et kvarters tid etter vinneren. Verst var det på den sjette etappen, da han hadde håp om å sikre seieren. Isteden ble han nok en gang hektet av hovedfeltet.

BMC tar ut sin Tour de France-tropp i midten av juni. Hushovd har med andre ord noen spennende dager foran seg. 35-åringen drar nå til Monaco for å trene fram mot NM i hjembyen Grimstad 23. juni.