Thor Hushovd gjør hva han kan for at BMC skal komme til Norge

- Jeg har ganske stor påvirkningskraft.

ØNSKER Å SYKLE I NORD-NORGE: Thor Hushovd gjør det han kan for at lagets hans BMC stiller til start i Arctic Race of Norway.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
ØNSKER Å SYKLE I NORD-NORGE: Thor Hushovd gjør det han kan for at lagets hans BMC stiller til start i Arctic Race of Norway. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Arctic Race of Norway går av stabelen 8.-11. august. Syklistene skal kjøre totalt 705 kilometer omringet av vakker nordnorsk natur, i midnattssol, blant fjell, hav, strender og i nærheten av Hurtigruten.

Den første etappen har både start og slutt i Bodø, og den andre det samme i Svolvær. Deretter vil deltagerne sykle 201,5 kilometer mellom Svolvær og Stokmarknes, før det hele avsluttes med en etappe fra Sortland til Harstad.

Arrangørene håper at så mange store norske sykkelnavn som mulig vil stille opp, og Thor Hushovd (35) har lenge vært positivt innstilt på å delta i rittet.

- Jeg har aldri vært i Nord-Norge å syklet tidligere. Jeg gleder meg selvfølgelig til å sykle der hvis jeg og laget kommer, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Lobbyvirksomhet Men det er ikke opp til Thor Hushovd om laget hans BMC kommer til Norge. Tiden vil vise om den nordnorske naturen og midnattsola er nok til å overtale resten av laget.

- Jeg håper at laget vil se den nordnorske naturen. Jeg gjør det jeg kan for at laget skal komme. Jeg håper selvfølgelig vi kommer, sier Hushovd.

- Hva gjør du konkret for å overtale resten av laget?

- Jeg driver lobbyvirksomhet hvis du kan kalle det det. Det store spørsmålet er om det passer inn i timeplanen til BMC, sier Hushovd.

Eksepsjonelt Hvem som stiller til start blir imidlertid ikke annonsert før 15. juli, under den andre hviledagen i årets Tour de France, arrangørene går langt i å garantere at topplag og toppsyklister stiller.

DRIVER LOBBYVIRKSOMHET: Thor Hushovd håper Arctic Race of Norway blir en realitet for BMC. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix
DRIVER LOBBYVIRKSOMHET: Thor Hushovd håper Arctic Race of Norway blir en realitet for BMC. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix Vis mer

Hushovd synes rittet er eksepsjonelt og annerledes. Spesielt med lysforholdene der oppe. Han har hele tiden vært positiv til rittet, og syklisten har planer om å gjøre det han kan for å være med på begivenheten.

- Jeg har ganske stor påvirkningskraft, så får vi se om det er nok, sier Hushovd.

Thor Hushovd skal først delta i Criterium du Dauphiné som går av stabelen 2. juni. Det blir et viktig ritt for nordmannen som kjemper om en plass på laget som reiser til Tour de France 29. juni.