Thor Hushovd knuste alle i spurten i Lofoten

Overtar også ledertrøya i Arctic Race.

 LOFOTEN:  Arctic Race of Norway-feltet syklet i dag fra Svolvær til blant annet Leknes og Stamsund, før målgang i Svolvær. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
LOFOTEN: Arctic Race of Norway-feltet syklet i dag fra Svolvær til blant annet Leknes og Stamsund, før målgang i Svolvær. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB ScanpixVis mer

SVOLVÆR (Dagbladet): Thor Hushovd viste nok en gang hvilken form han er i - og slo alle i spurten i Svolvær under andre etappe av Arctic Race of Norway.

Samtidig overtar han også ledelsen sammenlagt, og kan ikle seg den blå ledertrøyen på morgendagens etappe.

Nordmannen vant foran Tom van Asbroeck og Marco Haller. Sondre Holst Enger kapret femteplassen.

Hushovd var revansjesugen etter gårsdagens etappe i Bodø, og innrømmer at seieren smaker godt. I tillegg er nordmannen over seg av hvor flott natur de får sykle i.

- Dette er det vakreste rittet jeg noen gang har kjørt. Det kan jeg sette to streker under svaret på. Det var nydelig. En fantastisk etappe. Alle rytterne satt og måpet, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

 VANT:  Ingen kunne gjøre noe med Thor Hushovd i spurten, og nordmannen vant andre etappe av Arrctic Race. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
VANT: Ingen kunne gjøre noe med Thor Hushovd i spurten, og nordmannen vant andre etappe av Arrctic Race. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix Vis mer

Han legger ikke skjul på at det var en spesiell opplevelse å vinne i den norske mesterskapstrøya på «hjemmebane».

- Det er slike dager som er umulig å glemme. Jeg har støttet dette løpet i min rolle som ambassadør og derfor smakte det utrolig godt. Når vi sykler innom Lofoten og alle de små stedene så var det bare å sitte i feltet og nyte naturen.

Tidlig brudd Det gikk et tidlig brudd på dagens 156 kilometer lange etappe. Til stor glede for publikum var Bodø-gutten August Jensen (Øster Hus - Ridley) i gruppen på seks ryttere.

Han tok åtte poeng i kampen om den røde klatretrøya, en trøye Lars Petter Nordhaug fikk etter gårsdagens etappe. Sander Helven, Russel Downing, Eddie Wilson, Michael Olsson og Max Emil Kørner var de andre fem i bruddet.

Med litt over to mil igjen til mål gikk blant andre Thor Hushovd til angrep på utbryterne, men hovedfeltet lot aldri nordmannen få noen luke. Forsøkene førte uansett til at avstanden opp til seksmanns-bruddet minket.

Russel Downing stakk av fra utbrytergruppa mot slutten, og fikk etter hvert med seg Ringerikes Kraft-rytteren, Max Emil Kørner, og svenske Michael Olsson. De tre andre rytterne slapp seg tilbake i hovedfeltet. Rett før Kabelvåg måtte også de tre siste utbryterne gi opp, og ble kjørt inn igjen av hovedfeltet.

Forslått Nordhaug En stygg massevelt rundt 13 kilometer før mål tok med seg en rekke ryttere i bakken, deriblant Lars Petter Nordhaug som ble sittende lenge på asfalten etter velten og holdt seg til skulderen.

 SEKS MANN:  Utbrytergruppa under andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Lofoten fredag, med blant andre August Jensen og Max Emil Kørner. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SEKS MANN: Utbrytergruppa under andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Lofoten fredag, med blant andre August Jensen og Max Emil Kørner. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Lars Petter Nordhaug kom seg til mål, og det skal ikke være snakk om brudd i skulderen, tror Belkin-rytteren.

- Jeg har sykla til mål, så det går greit, men jeg slo meg ganske hardt, sier Nordhaug til TV 2.

- Jeg har vondt i skulderen, og er litt forslått, men jeg tror men jeg tror at den skigåinga jeg gjør om vinteren gjør at jeg har et sterkt kragebein.

- Har vondt i skulderen, og er litt forslått, men jeg tror all skigåingen om vinteren gjør at kragebeinet er i en del.

Revansjesugen Nederlenderen Kenny van Hummel fikk kjøre etappen mellom Svolvær - Leknes - Stamsund - Svolvær i den blå ledertrøya, som han fikk etter gårsdagens seier. I går stivnet Thor Hushovd i spurten, og endte som nummer fire. Nordmannen var derfor revansjelysten foran den første etappen i Lofoten.

Etter gårsdagens etappe med start og målgang i regntunge Bodø, ble rytterne og hele sirkuset fraktet ut til Lofoten med fly og med Hurtigruta. Været kunne ikke vært bedre, og derfor kunne man se alle de vakre stedene feltet var innom på øygruppa.

 SKADET:  I går kunne Lars Petter Nordhaug ikle seg den røde klatretrøya, i dag havnet Belkin-rytteren i bakken i en massevelt og så ut til å bli skadet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKADET: I går kunne Lars Petter Nordhaug ikle seg den røde klatretrøya, i dag havnet Belkin-rytteren i bakken i en massevelt og så ut til å bli skadet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Arrangøren, franske ASO, var over seg av begeistring etter gårsdagens etappe i Bodø, og mente at rittet har potensiale til å vokse til noe virkelig stort. Det spørs om ikke de lovordene blir enda større etter dagens solfylte etappe i Lofoten.