Thor Hushovd takket selv nei til Vuelta a España

Det røper treneren.

DROPPEN EN SPANSK EN: Thor Hushovd takket nei til etapperittet Vuelta a España på grunn av den knalltøffe profilen. Her fra Tour des Fjords forrige uke. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
DROPPEN EN SPANSK EN: Thor Hushovd takket nei til etapperittet Vuelta a España på grunn av den knalltøffe profilen. Her fra Tour des Fjords forrige uke. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går ettermiddag offentliggjorde BMC Racing Team sin tropp til årets Vuelta a España, som starter allerede i morgen kveld.

På lista over de ni rytterne som skal kjempe seg gjennom det tre uker lange rittet var ikke Thor Hushovds navn å finne.

Mange trodde umiddelbart at sørlendingen nok en gang hadde blitt vraket til et stort etapperitt, men det avkrefter Hushovds mangeårige trener Atle Kvålsvoll.

- Thor ønsket ikke å sykle i Spania, og sa selv nei. Årets Vuelta er sabla tøff, sier han til Dagbladet.

13 fjelletapper
En kjapp titt på etappeprofilen på 2013-versjonen av Vueltaen viser at Kvålsvoll har et godt poeng. Rytterne skal gjennom 13 (!) fjelletapper. Mange av dem er svært krevende.

Kurt Asle Arvesen, som har en trenerrolle i Team Sky, uttrykte det samme overfor TV2 nylig:

- Årets Vuelta er sinnssykt hard, sa han til kanalen i forbindelse med at Team Sky hadde tatt ut Edvald Boasson Hagen til det 3359 kilometer lange rittet.

Edvald går for seier
Vuelta-arrangøren er ute etter å øke statusen til rittet. Fortsatt sees både Giro d'Italia og spesielt Tour de France på som viktigere etapperitt. Det kan være noe av grunnen til at etappedesignerne har vært litt hissige i utformingen av løypeprofilen.

Thor Hushovd sykler isteden den tyske semiklassikeren Vattenfall Cyclassics førstkommende søndag.

Edvald Boasson Hagen, som røk ut av årets Tour de France med et brukket skulderblad, ser imidlertid fram til Vuelta-starten i morgen.

Målet til rudsbygdingen er å sykle seg inn i det gode selskapet med ryttere som har vunnet etappeseirer i både Tour de France, Giro d'Italia og Vueltaen.

- Jeg kommer til å få en friere rolle (enn i Tour de France), og vet jeg kommer til å få mine sjanser på enkelte etapper, sa Team Sky-stjernen til NTB tidligere denne uka.

VM viktigst
26-åringen avslørte samtidig at det viktigste målet for ham i høstsesongen ikke er Vueltaen, men landeveisrittet under VM i Toscana den siste helga i september.

- For meg blir det viktig å finne formen fram til VM, sa han til NTB.

De største sammenlagtfavorittene til årets Vuelta er sannsynligvis Vincenzo Nibali, Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde, Sergio Henao og og Carlos Betancur.

Gilbert med for BMC
BMC stiller med dette laget:

Yannick Eijssen (Belgia), Philippe Gilbert (Belgia), Martin Kohler (Sveits), Sebastian Lander (Danmark), Klaas Lodewyck (Belgia), Dominik Nerz (Tyskland), Marco Pinotti (Italia), Ivan Santaromita (Italia), og Danilo Wyss (Sveits).

Team Sky kjører med disse gutta:

Sergio Henao (Colombia, kaptein), Edvald Boasson Hagen (Norge), Dario Cataldo (Italia), Vasil Kirjienka (Hviterussland), Christian Knees (Tyskland), Salvatore Puccio (Italia), Luke Rowe (Storbritannia), Rigoberto Uran (Colombia) og Xabier Zandio (Spania).

• Vuelta-starten går i morgen med en 27,4 kilometer lang lagtempoprolog fra Vilanova de Arousa til Sanxenxo. Rittet sendes på TV2 Sport.

RØPER: Atle Kvålsvoll sier at det var Hushovd selv som valgte å droppe Vuelta a España. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
RØPER: Atle Kvålsvoll sier at det var Hushovd selv som valgte å droppe Vuelta a España. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer