Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thor Hushovd vant første etappe i Beijing rundt

- Jeg overrasket meg selv.

NÅDDE MÅLET: Thor Hushovd gikk til topps på åpningsetappen i Tour of Beijing.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
NÅDDE MÅLET: Thor Hushovd gikk til topps på åpningsetappen i Tour of Beijing. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd gikk til topps på åpningsetappen av Tour of Beijing i dag. Det betyr at han allerede har klart målet han satte før rittet.

- Jeg har som mål å vinne en etappe, men jeg skal også jobbe hardt for å hjelpe sammenlagtrytterne våre, sa en offensiv Hushovd før rittet.

Rittet i Kina er det siste på verdenstouren denne sesongen. Med knapp margin fikk Hushovd sykkelen over målstreken før konkurrentene i spurten, skriver NTB.

- Det var en god seier. Jeg overrasket meg selv. Det har vært noen harde uker etter VM med tanke på motivasjonen. Jeg har trent bra, og det kunne ikke vært bedre her i dag, fortalte Hushovd til arrangøren etterpå skriver Procycling.

- Det løsnet for meg etter NM, og i etterkant av det har jeg vunnet mange ritt. Derfor er jeg fornøyd med årets sesong, sier Hushovd.

Luka Mezgec ble nummer to på etappen, mens Nikolas Maes tok tredjeplassen.

Satser hardt BMC satser på både etappeseirer og sammenlagttriumf i årets siste verdenstourritt, og leder nå rittet sammenlagt.

- Vi ønsker å gjøre det bra og få en god avslutning på sesongen. Vi har stadig blitt bedre. Laget består av ryttere som kan vinne etapper, men vi har også med noen som kan kjempe i sammenlagtkampen, sier assisterende sportsdirektør Max Sciandri.

Tour of Beijing består av fem etapper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media