DREPT AV ULV:  Thor Hushovds hund «Hovden» ble i går angrepet av ulv da den deltok på rådyrjakt. Skadene var så store at hunden måtte avlives. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix og facebook.com/JaktOgFriluft
DREPT AV ULV: Thor Hushovds hund «Hovden» ble i går angrepet av ulv da den deltok på rådyrjakt. Skadene var så store at hunden måtte avlives. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix og facebook.com/JaktOgFriluftVis mer

Thor Hushovds hund måtte avlives etter å ha blitt skambitt av ulv

- Det er veldig spesielt at den går så nært mennesker.

(Dagbladet): Thor Hushovds hund «Hovden» ble i går angrepet av ulv da den deltok på rådyrjakt. Det bekrefter Olav Svaland i Arendal Jakt & Friluft overfor Dagbladet.

- Thor Hushovd eide hunden som i går ble tatt av ulv på Åmli i går, sier han.

Drever-hunden ble angrepet og skambitt like ved en rådyrpost på Berås i Åmli. Ulven oppholdt seg rundt jaktlaget før angrepet.

- Den har løpt rundt oss mens vi har postet og spist lunsj. Det er helt utrolig at vi har vært så tett på den. Ulven virket veldig tam, sier Scott Nilsen til Arendal Jakt & Frilufts Facebookside.

Nilsen er kompis av Hushovd, og de to eide hunden sammen. På Facebook-siden opplyses det at Thor Hushovd selv ikke var med på jakta.

Olav Svaland i Arendal Jakt og Friluft forteller til Dagbladet dette ikke er første gangen de har sett ulv i området.

- For en måned siden ble det skutt en ulv i nabokommunen. Det har vært en del ulv, og flere av jegerne har merket det godt da de har funnet mye døde dyr i skogen, både elg, hjort og rådyr, sier Svaland.

- Ulven gikk rett foran dem lenge før den sirkulerte tilbake. Deretter har den lagt seg ned bare 15-20 meter fra der en av jegerne satt på post. Hunden satte i et svært hyl og da jegeren kom løpende opp stakk ulven av.

Svaland er meget overrasket over at ulven gikk så tett på folk.

- Det er veldig spesielt at den går så nært mennesker. For å si det sånn, den visste at jegerne var der, sier Svaland.

Ulveangrepet skal ha endt med at dreveren fikk ryggen brekt i to, og hadde et 12 centimeter langt åpent sår på kroppen.

Thor Hushovd har ikke svart på Dagbladets henvendelser i formiddag.