Thor kan flytte fjell

Thor Hushovd liker seg best på flata, men mener han er i så god form at han også kan fleske til med seier i den første kuperte etappen i Tour de France.

I dag bærer det altså oppover for sirkus Tour de France. Den niende etappen, som går fra Saint-Léonard-de-Noblat til Guéret, er 160,5 kilometer lang. Det høyeste punktet ligger på tett opp mot 800 meter. Terrenget er ikke like stupbratt som Pyreneene, men Thor og de andre løperne må likevel klatre over 400 meter.

Men det blåser Thor Hushovd i nå.

Sulten på mer

-  Jeg tror absolutt jeg kan være med helt der framme også i dag. Formen min er veldig god nå, og hviledagen har gjort meg godt. Jeg kan gå helt til topps, men da skal ting fungere, sier Hushovd til Dagbladet.

Fungert har det i alle fall gjort så langt. Han har hatt den gule trøya. Han har vunnet én etappe. Han jager den grønne spurttrøya. Alt har gått etter oppskriften. Og nå vil Thor ha mer.

-  Selv om jeg har fått én etappeseier, betyr ikke det at jeg ikke vil ha en til.

-  Så du tar det ikke mer med ro nå som to av tre mål allerede er nådd?

-  Det er ikke vanskelig å holde motivasjonen oppe, det kan jeg love deg, sier en sulten Thor Hushovd.

Ønsker mer regn

Og kanskje fortsetter værgudene å være på Grimstad-guttens side. Nedbøren de siste dagene passer Hushovd perfekt.

-  Selvfølgelig er det mer behagelig å sykle i sol og 25 grader, men for meg funker det bedre i drittvær. Da sykler jeg best, sier Crédit Agricole-stjerna.

Enda bedre er det at hans argeste konkurrent til spurt-trøya, Robbie McEwen, kommer fra solfylte Australia.

-  Jeg vet at han ikke trives i regnvær. Bra for meg, sier 26-åringen, som ønsker dråpene velkommen også de neste dagene.

Men det er ikke bare været som legger forholdene til rette for Thor Hushovd. Den norske sykkelenerens råe innsats gjør også at konkurrentene baner vei for Thor under etappene.

-  Folk vet hvem jeg er nå. De andre slipper meg fram mye mer enn før. Under løpet blir jeg behandlet som en respektert og stor rytter. Det er utrolig deilig, forklarer Hushovd.

Han innrømmer likevel at suksessen også gjør at presset øker. Noe av hviledagen i går ble benyttet til å snakke med pressen, og også på løpsdagene er det mye kaos rundt sykkelesset. Heldigvis har han mamma og pappa å ty til når det blir for mye.

Digger camping

-  Vi får faktisk en del tid sammen. De pleier å parkere campingvogna foran hotellet, og så kan jeg bare tusle ned dit en tur på kvelden. Der sitter vi bare og snakker, eller vi spiser middag sammen. Det er utrolig deilig å kunne koble vekk alt på den måten, sier Hushovd.

Hele Norge gleder seg nå til fortsettelsen på verdens mest berømte sykkelritt. Selv synes han det hele har vært litt uvirkelig til nå.

-  Det føles litt som en drøm.

La oss håpe han ikke våkner på en stund.

ØNSKER SEG REGN: Når Thor Hushovd starter sine 160,5 km fra Saint-Léonard-de-Noblat i dag er regn noe han ønsker velkommen. - Selvfølgelig er det mer behagelig å sykle i sol og 25 grader, men for meg funker det bedre i drittvær, sier han til Dagbladet.