- Thor kan sykle i gult etter dagens lagtempo

Se Johan Kaggestads tanker før dagens etappe.

(Dagbladet): Det ble en dramatisk start på Tour de France med massevelt kun få kilometer før mål på den første etappen i går.

Philippe Gilbert vant etappen og sykler dagens lagtempo i den gule ledertrøya. For forhåndsfavoritt Alberto Contador ble gårsdagen en nedtur og spanjolen ligger 1:20 minutter bak Gilbert og 1:14 bak de største konkurrantene i sammendraget.

BLANT FAVORITTENE I DAG: Thor Hushovd i mål etter første etappe i Tour de France lørdag ettermiddag. I dag er Garmin-laget blant favorittene på lagtempoen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BLANT FAVORITTENE I DAG: Thor Hushovd i mål etter første etappe i Tour de France lørdag ettermiddag. I dag er Garmin-laget blant favorittene på lagtempoen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Det var en tøff dag. Touren er lang, og jeg er svært motivert. Det er lag som er bedre enn oss på lagtempoen, men jeg har full tillit til laget, sier Contador til Saxo Banks hjemmeside.

- Snart skal vi vise hvorfor vi er med i Tour de France, sier han.

HER SYKLER DE: Start og målgang ved Les Essarts. Løypa er 23 kilometer lang. Foto: Løypekart.
HER SYKLER DE: Start og målgang ved Les Essarts. Løypa er 23 kilometer lang. Foto: Løypekart. Vis mer

I dag venter en 23 kilometer lang lagtempo. Johan Kaggestad følger rittet tett fra Frankrike, og han tror Thor Hushovd kan sykle i gul trøye etter dagens etappe (se video øverst i saken).

- Det vil ikke skille mye mellom favorittene. Thor Hushovd kan være med å kjempe om den gule trøya, sier Kaggestad.

 FLATT: Dagens løype er 23 kilometer lang og veldig flat. Foto: Løypeprofil
FLATT: Dagens løype er 23 kilometer lang og veldig flat. Foto: Løypeprofil Vis mer

Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad mener Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) og Edvald Boasson Hagen (Team Sky) sykler hos to av de største favorittene på dagens etappe

- Team Sky, Garmin og Radioshack er blant favorittene, sier han til TV 2.