-  Thor må lime seg på Petacchi

Treneren er ikke i tvil. Thor Hushovd vil kjempe i teten om den grønne trøya. Eneste hinder er italienske Alessandro Petacchi.

LIÈGE (Dagbladet): Dennis Roux er trener for laget til Hushovd, Credit Agricole. Han følger syklistene tett, og tror på stor suksess i Tour de France.

-  Thor er blitt moden, og jobber mye bedre hver eneste dag. Fysikken hans er veldig sterk. Han har vunnet etapper og løp, og behersker taktikken mye, mye bedre nå. Det er ikke slik at en 20-åring vinner Tour de France. Sykkel er taktikk, mental styrke og planlegging, sier Roux til Dagbladet.

Planen er lagt

Treneren har planen klar for at Thor skal nå sitt hovedmål: vinne den grønne poengtrøya. Alessandro Petacchi er den største favoritten.

-  Petacchi blir veldig sterk i begynnelsen. Men Thor må lime seg på han, bli nummer to, tre, eller selvfølgelig helst vinne en etappe selv. Men aller viktigst er det at Petacchi ikke får vinne med store marginer. Når han så gir seg, skal Thor være nummer to i kampen om trøya. Thor er sterk og kommer seg gjennom fjellene. Der kan han vinne noen spurter, kapre poeng og vinne trøya sammenlagt, sier Roux.

Selvsikker

Hushovd hadde en rolig dag i går med trening og den offisielle presentasjonen av alle lagene. Han var mest opptatt av den nye trøya si, beviset på at han er norsk mester.

-  Men jeg bytter den gjerne ut med den gule ledertrøya eller den grønne, sier 26-åringen.

Han er helt enig med Roux i at han er mer moden i år.

-  Nå vet jeg at jeg kan fullføre dette hardkjøret, jeg har gjort det før. Jeg kan taktikken og har tro på mine ferdigheter. Jeg er helt enkelt en mye bedre syklist, sier Thor Hushovd

 Klokka 16.00 i dag starter prologen, en 6,1 km lang tempoetappe i Liège.

STOLT NM-VINNER: Thor Hushovd fikk sin nye lagtrøye i går, dekket med det norske flagget fordi han vant NM. - Det legges merke til av andre ryttere i feltet og det er stas, sier Hushovd.