-  Thor må lime seg på Petacchi

Treneren er ikke i tvil. Thor Hushovd vil kjempe i teten om den grønne trøya. Eneste hinder er italienske Alessandro Petacchi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIÈGE (Dagbladet): Dennis Roux er trener for laget til Hushovd, Credit Agricole. Han følger syklistene tett, og tror på stor suksess i Tour de France.

-  Thor er blitt moden, og jobber mye bedre hver eneste dag. Fysikken hans er veldig sterk. Han har vunnet etapper og løp, og behersker taktikken mye, mye bedre nå. Det er ikke slik at en 20-åring vinner Tour de France. Sykkel er taktikk, mental styrke og planlegging, sier Roux til Dagbladet.

Planen er lagt

Treneren har planen klar for at Thor skal nå sitt hovedmål: vinne den grønne poengtrøya. Alessandro Petacchi er den største favoritten.

-  Petacchi blir veldig sterk i begynnelsen. Men Thor må lime seg på han, bli nummer to, tre, eller selvfølgelig helst vinne en etappe selv. Men aller viktigst er det at Petacchi ikke får vinne med store marginer. Når han så gir seg, skal Thor være nummer to i kampen om trøya. Thor er sterk og kommer seg gjennom fjellene. Der kan han vinne noen spurter, kapre poeng og vinne trøya sammenlagt, sier Roux.

Selvsikker

Hushovd hadde en rolig dag i går med trening og den offisielle presentasjonen av alle lagene. Han var mest opptatt av den nye trøya si, beviset på at han er norsk mester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer