TESTES GRUNDIG:  Regjerende verdensmester Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen ble, sammen med resten av det norske VM-laget, testet av antidopingmyndigheter i morges.Foto: EPA/PETER DECONINCK
TESTES GRUNDIG: Regjerende verdensmester Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen ble, sammen med resten av det norske VM-laget, testet av antidopingmyndigheter i morges.Foto: EPA/PETER DECONINCKVis mer

Thor og Edvald dopingtestet i morges

Kom på overraskelsesbesøk i den norske VM-leiren.

HILLERØD (Dagbladet): Like før de norske VM-håpene på sykkel skulle møte på pressekonferanse i forkant av søndagens fellesstart i København, dukket dopingjegerne opp i den norske leiren.

- Dopingkontrollørene dukket opp uanmeldt cirka kvart på ni, sier pressetalsmann Per Erik Mæhlum til Dagbladet.

Sykkelgutta var midt i frokosten da dopingjegerne dukket opp. Testen er i regi av det internasjonale sykkelforbundet, UCI.

Edvald, Thor og en av syklistene på damelandslaget ble plukket ut til det som skal ha vært en blodprøve, og ikke en normal urinprøve.

- Dette er noe de er vant til. Og det er bare bra med mange kontroller. Det er ikke mange idretter som har så mange kontroller som sykling, sier Dag Otto Lauritzen til Dagbladet.

Sykkelsporten har som kjent slitt med doping i lang tid, og antidopingarbeid er noe som omfavnes av de norske rytterne.

Som en del av kontrakten med sitt gamle lag Garmin-Cervelo var Thor Hushovd tilgjengelig for dopingjegerne hver eneste dag.

Dagbladet kommer med mer.