Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Thor og Edvald har gode muligheter i dag

Se Kaggestads vurdering av årets lengste etappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tour de France-studio: Følg den 6. etappen direkte i vårt livestudio fra klokka 12.00!

(Dagbladet): Mark Cavendish tok en forventet seiergårsdagens kaos-etappe selv om han måtte grave dypt i kjelleren på de siste to kilometerne.

I dagens etappe må han grave enda dypere om han skal krysse mållinja først.

Etappen er den lengste i årets Tour de France, hele 226,5 kilometer skal sykles på veien fra Dinian til Lisieux. Etappen inneholder tre kategoriserte stigninger, og like før mål er det en bakke som kommer til å gi flere i feltet problemer med å holde følge.

Robbie McEwan vant i Lisieux i 2006, men da gikk ikke løypa gjennom bakken like før målgang. Johan Kaggestad tror ikke rene sprintere som Mark Cavendish eller Alessandro Petacchi har mulighet på dagens etappe.

- Edvald (Boasson Hagen) eller Thor (Hushovd) har gode muligheter i dag, men sannsynligvis blir det en type som Phillipe Gilbert eller Samuel Sanchez, sier Johan Kaggestad i hans daglige etappegjennomgang for Dagbladet.

TØFF AVSLUTNING: Avslutningen på dagens etappe er knalltøff. Illustrasjon: ASO / NTB
TØFF AVSLUTNING: Avslutningen på dagens etappe er knalltøff. Illustrasjon: ASO / NTB Vis mer

Fabian Cancellara er en annen utfordrer, men den sveitiske tempospesialisten er ikke helt på sitt beste.

- Jeg er ikke hundre prosent frisk. Sinusen er helt tett og det er ikke godt å puste. Måtte ta litt antibiotika, skriver Leopard Trek-rytteren på Twitter.

Thor Hushovd var nær seier i går, men nordmannen hadde ikke bena med seg i går.

- Jeg hadde stokk stive ben, sa han på pressekonferansen etter gårsdagens ritt.

Han har imidlertid sett ut seg dagens etappe som en av de han har lyst til å vinne.

- Den er ganske hard underveis, veldig kupert, opp og ned, med en del tøffe bakker. Jeg håper at Mark Cavendish og de andre spurtgutta ikke vil være med helt inn. Det er i hvert fall planen, sier «Oksen fra Grimstad» til Dagbladet.

LØYPEPROFIL: Syklistene skal gjennom 226,5 kilometer på dagens etappe. Det er den lengste etappen i årets Tour de France. Illustrasjon: ASO / NTB
LØYPEPROFIL: Syklistene skal gjennom 226,5 kilometer på dagens etappe. Det er den lengste etappen i årets Tour de France. Illustrasjon: ASO / NTB Vis mer